background

Beroepsmodule Voertuig Reconditionering

Auto’s gaan steeds langer mee. De verkoop van tweedehandsauto’s neemt nog steeds toe. Het is belangrijk dat deze voertuigen steeds als nieuw worden aangeboden. De klant koopt namelijk het liefst een auto zonder deukjes, beschadigingen en gebruikssporen. Wil jij leren hoe jij tweedehandsauto’s weer als nieuw maakt? Dan is deze module iets voor jou!

Voor wie?

Deze module is bestemd voor iedereen die zich wil laten scholen in het ‘reconditioneren’, oftewel ‘het weer als nieuw te maken’ van auto’s. Ook voor werkzoekenden en praktisch ingestelde kandidaten biedt deze module kans op werk.

Inhoud

Deze cursus gaat verder dan alleen schoonmaken; reinigen, poetsen, polijsten, het uitvoeren van ruitreparaties en reparaties aan het interieur komen ook aan de orde tijdens deze module. Je krijgt zowel theoretische als praktische vakken.

Programma

Tijdens de lessen leer je o.a.:

  • Welke specifieke reinigingsproducten, polijst- en beschermingsmiddelen er zijn
  • Welke producten er worden gebruikt om reparaties uit te voeren, zoals bijvoorbeeld reparatiehars
  • Hoe stoffen in het interieur en steenslag aan de buitenkant van het voertuig kunnen worden gerepareerd
  • Welke gereedschappen er worden gebruikt om een voertuig te wassen, te polijsten en te reinigen van de binnenzijde
  • Hoe ruitreparaties worden uitgevoerd, zoals bij putjes en sterretjes
  • Hoe stoeprandschade en koplamp(glas)reparaties worden voorbereid en welke schuurtechnieken hiervoor zijn
  • Hoe de juiste behandelmethoden per voertuig wordt vastgesteld.

Resultaat

Na deze module ben jij in staat tweedehandsauto’s er weer als nieuw uit te laten zien. Je weet hoe je auto’s moet schoonmaken en poetsen, maar ook hoe je reparaties aan ruiten en het interieur moet uitvoeren.

Studietijd

5 dagdelen

Examens

Voor dit keuzedeel is geen specifieke vooropleiding vereist. Je beschikt over goede kennis van de Nederlandse taal.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Na het behalen van dit examen ontvang je een wettelijk erkend mbo-certificaat.

Kosten

€ 595,00 per persoon

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen