background

Mobiliteit & Logistiek

Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek

Als werknemer in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche, zorg je ervoor dat vervoermiddelen blijven rijden. Als er iets defect raakt, moet je het vakkundig repareren. In de motorvoertuigentechniek zorg je er onder andere voor dat auto’s goed in elkaar zitten en dat je ze goed onderhoudt.

Een vakman motorvoertuigen weet exact hoe een auto in elkaar zit, maar kan ook goed werken met elektronica. In de autoindustrie wordt hier namelijk veel gebruik van gemaakt. Carrosserietechniek is meer dan het uitdeuken van een auto. In dit vak bouw en repareer je voertuig(del)en. Je kunt ook aan de slag als autospuiter. De tweewielertechniek (fiets- en scootertechniek) is in opmars. Nederland is natuurlijk al een fietsland, maar door de toenemende zorg voor het milieu en de gezondheid nemen mensen vaker de fiets. De laatste jaren zijn er veel nieuwe modellen op de markt verschenen, zoals elektrische fietsen. Om deze fietsen te repareren en te onderhouden, zijn specialisten nodig.

Hieronder zie je het overzicht van opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt.

De cursussen
Beroepsmodule Voertuig Reconditionering
CAN-bus training Motorfietstechnicus
movie

Mike,Student

‘Elk jaar bestaat uit drie periodes. Naast praktijklessen wordt ook wiskunde en natuurkunde gegeven. Zijn er lessen tijdens je stage, dan moet je zorgen dat je deze lessen inhaalt. Je moet zelfstandig zijn om deze opleiding te volgen.’