background

Spuien en desinfecteren van waterdistributienetten (mbo-certificaat)

Waterdistributienetten moeten schoon zijn en vrij zijn van bacteriën die slecht zijn voor de volksgezondheid. Tijdens deze cursus leer jij hoe je verontreinigingen van waterleidingen herkent en voorkomt en wat je moet doen als er sprake is van verontreiniging.

Voor wie

Werknemers die in het verleden de opleiding (Eerste) Monteur Gas/Water/Warmte of (Eerste) Monteur Data/Elektra (Laagspanning of Middenspanning) hebben gevolgd.

Inhoud

Dit keuzedeel gaat over het spuien en desinfecteren van delen en onderdelen van een waterdistributienet. Het doel van deze module is dat je het drinkwaternet schoon en bacteriologisch betrouwbaar leert houden.

Programma

Tijdens deze cursus komen spuiplannen, schoonwaterfront, propsnelheden en lozingsvoorzieningen aan de orde. Ook leer je hoe je moet handelen als er sprake is van een verstoring van de drinkwatervoorziening. Verder krijg je les over:

  • verschillende vormen van verontreinigingen in drinkwaterleidingen
  • het in gebruik nemen van drinkwaterleidingen
  • (bruin)waterklachten
  • verschillende vormen van het reinigen van drinkwaterleidingen
  • spuiplannen
  • het desinfecteren van drinkwaterleidingen

Resultaat

Na deze module weet jij hoe waterdistributienetten werken en hoe je verontreinigingen kan herkennen, voorkomen en opheffen.

Studietijd

6 dagdelen

Examens

De cursus wordt afgesloten met een examen. Na het behalen van dit examen ontvangt u een wettelijk erkend mbo-certificaat.

Kosten

€ 610,- per persoon

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

Wat is een mbo-certificaat?

Een mbo-certificaat bevat een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding. De minister van OCW stelt met een regeling vast aan welke onderdelen van een mbo-opleiding een mbo-certificaat wordt verbonden. Een door de student behaald mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

aanmelden