background

Slimme Meters (mbo-certificaat)

Alle netwerkbedrijven in Nederland zijn momenteel bezig met het aansluiten van slimme meters. Een slimme meter is het nieuwste type gas- en elektriciteitsmeter. Deze meter kan meterstanden op afstand doorsturen en eventueel ook bijhouden hoeveel energie wordt teruggeleverd aan het energienet. Voor de installatie van deze meters is er momenteel een grote vraag naar monteurs.

Voor wie?

Deze module is geschikt voor iedereen die als monteur van slimme meters aan de slag wil. De module biedt mogelijkheden om makkelijk door te stromen naar andere kwalificaties gericht op bijvoorbeeld elektronische installaties. Je moet strikt volgens procedures kunnen werken en over goede communicatieve vaardigheden beschikken.

Inhoud

Dit keuzedeel gaat over het plaatsen en registreren van slimme meters. Je leert verschillende typen meters aansluiten en registreren en hoe je adequaat handelt bij storingen.

Programma

Via deze module wordt kennis aangeboden over:

  • Koppelen van elektro- en gasmeters
  • Draaiveld meten
  • Verwisselen elektro- of gasmeters
  • Afpersen installatie
  • Opnieuw in bedrijf stellen

Resultaat

Na deze module ben jij in staat om volgens procedure slimme meters aan te sluiten en te registreren en weet je hoe je moet handelen tijdens storingen. Met deze kennis ben jij bovendien kansrijker op de arbeidsmarkt en kan je makkelijker doorstromen naar andere cursussen op het gebied van elektrotechnische installaties.

Studietijd

4 dagdelen

Examens

De cursus wordt afgesloten met een examen. Certificering vindt plaats bij netwerkbedrijven.

Kosten

De kosten bedragen €515,00 per cursist. Kijk in het overzicht van subsidies voor werknemers en werkgevers of deze module in aanmerking komt voor een subsidie.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

Wat is een mbo-certificaat?

Een mbo-certificaat bevat een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding. De minister van OCW stelt met een regeling vast aan welke onderdelen van een mbo-opleiding een mbo-certificaat wordt verbonden. Een door de student behaald mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

aanmeldeninformatie aanvragen