background

Gevorderden Wijntraining
(SVH niveau 3)

Inhoud

In acht avonden worden er circa 70 karakteristieke wijnen geproefd en ontdekt. U doet met name praktische kennis op en leert om op een neutrale wijze wijnen te beoordelen.

De inhoud van de lessen is als volgt:

Les 1: De Smaak van wijn, Smaakfactoren Wijnbouw en wijnbereiding, Vinificatie

Les 2: Wijnwetgeving, Wijnbouw zones algemeen, Noord Frankrijk

Les 3: Frankrijk zuid

Les 4: Spanje en Portugal

Les 5: Italië

Les 6: Overige Europa

Les 7: Ontdek de nieuwe wereld

Les 8: Proefexamen

Niveau

Mbo niveau

Start

Najaar 2019

Duur

8 avonden van 19.00 tot 22.00 uur

Doelstellingen

De training geeft u een brede kennis van wijn. In acht avonden leert en verdiept u zich in de wijngebieden in de wereld, het proeven en beoordelen van wijn, karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden, wijnbereiding en vinificatie en het herkennen van kwaliteitsverschillen.

Doelgroep

Deze gevorderden wijntraining is geschikt voor medewerkers in de horeca, wijnhandel, supermarkten en groothandel. Ook is deze wijntraining prima geschikt voor de enthousiaste hobby kok en wijnliefhebber.

Aanvangsniveau / vooropleiding

We raden aan om deze gevorderden training te starten met enige basiskennis van wijn. Basis wijntraining (SVH niveau 2) of soortgelijk is een pré.

Vrijstellingenbeleid

Er is geen mogelijkheid om vrijstelling te krijgen voor bepaalde onderdelen van deze cursus/opleiding.

Studiebelasting

Bijeenkomsten: 1 lesavond van 3 uur per week
Zelfstudie: gemiddeld 2 uur per week

Speciale voorwaarden

Er zijn geen speciale voorwaarden gesteld om deel te nemen.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal bestaat uit de online module van wijntraining online. Het studiemateriaal wordt ter beschikking gesteld door Deltion Business.

Examens

Om de wijntraining af te sluiten is het mogelijk om een SVH examen af te leggen en een certificaat te ontvangen om te laten zien dat u een bepaald kennisniveau heeft.

Het examen betreft 46 multiple choice vragen, waarvan de eerste zes examenvragen betrekking hebben op de vier verschillende te proeven wijnen. U kunt voor het gehele examen 46 punten behalen. U bent geslaagd wanneer u minimaal 28 examenvragen (60%) juist heeft beantwoord. Van de juist beantwoorde examenvragen moeten minimaal twee examenvragen over het proeven juist zijn beantwoord.

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Kosten

€ 499,00* inclusief de online module van wijntraining online. Exclusief (optionele) SVH examenkosten van € 110,00*

*Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen