background

Financieel Management Horeca

Inhoud

De indeling van de avonden ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

Avond 1; van gast naar begroting

  • De verlies & winstrekening
  • Kengetallen bepalen
  • Meten is weten

Avond 2: van zuur naar zoet

  • Rapportages vanuit de kassasystemen
  • Aan welke knoppen kun je draaien
  • Beleid op basis van week & maand rapportages

Avond 3: verbeteren

  • Verbeterplannen vanuit de praktijk en de eigen onderneming

Niveau

Mbo niveau

Start

De training vindt plaats in het najaar van 2019

Duur

3 avonden op de maandagavond van 18.30 uur tot 21.30 uur

Doelstellingen

Ben jij, of heb jij, een operationeel leidinggevende in de horeca?

Dan weet je dat een succesvol horecabedrijf, naast tevreden gasten, een goed financieel management nodig heeft.

Wil jij via bewust financieel management lagere kosten en dus meer winst voor jouw bedrijf realiseren?

Meld je dan aan voor de cursus Financieel Management!

In drie avonden wordt op een actieve manier aan het verkrijgen van kennis en vaardigheden gewerkt. Door middel van uitleg van een docent, groepsgesprekken, werken aan casuïstiek en verhalen uit de praktijk krijg je kennis van en inzicht in verbetermogelijkheden voor jouw horecabedrijf.

Welke relevante cijfers en overzichten zijn te verkrijgen uit de kassasystemen? Hoe verhoudt dit zich tot de verlies & winstrekening en hoe kom je hiermee tot rapportages waarmee je op week en maand basis kunt ‘bijsturen’. Aan welke ‘knoppen’ kun je vervolgens draaien? Welke acties die je doet hebben gevolgen die je terugziet in de rapportages? En hoe dragen deze acties bij aan het optimaliseren van winst in jouw horecabedrijf?

Doelgroep

Management/operationeel leidinggevenden van zelfstandige horecabedrijven

Aanvangsniveau / vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist voor deze cursus

Vrijstellingenbeleid

Er is geen mogelijkheid om vrijstelling te krijgen voor bepaalde onderdelen van deze cursus/opleiding.

Studiebelasting

Bijeenkomsten: 1 lesavond per week van 3 uur
Zelfstudie: gemiddeld 2 uur per week

Speciale voorwaarden

Werkzaam binnen een horecaonderneming

Studiemateriaal

Het studiemateriaal behorende bij deze cursus wordt door Deltion Business beschikbaar gesteld en ontvang je op de eerste lesdag.

Examen

Er vindt geen officieel examen plaats. Als afsluiting van de cursus moet je een verbeterplan voor jouw eigen onderneming presenteren. De student ontvangt een certificaat (bewijs van deelname)

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Kosten

  • Cursusgeld: € 295,- *
  • studiemateriaal inclusief
  • examen: niet van toepassing

*Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen