background

Brancheopleiding Basiskok

Inhoud opleiding

Tijdens de opleiding ga je met name in de praktijk aan de slag in één van onze keukens. Daarbij komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • snij- en spuittechnieken
  • maken van diverse bouillons
  • bereiden van gebonden soepen en koude soepen
  • enkelvoudige en samengestelde salades
  • maken van diverse aardappelgarnituren
  • verschillende groentebereidingen
  • koude en warme sausbereidingen
  • bereiden desserts
  • visbereidingen schaal en schelpdieren
  • vlees en wild bereiden
  • deeg en beslagsoorten bereiden
  • presenteren en dresseren van gerechten.

Daarnaast volg je theorielessen in onderwerpen als:

  • bedrijfsformules
  • inrichting van werkruimten en materialen
  • distributietechnieken
  • productietechnieken
  • grondstoffen en productievoorbewerking
  • kook- en bereidingstechnieken
  • afwerkingstechnieken
  • schoonmaak- en opdeeltechnieken
  • HACCP
  • warenkennis en grondstoffen
  • bestellen van ingrediënten

Niveau

Niveau 2

Start

woensdag 25 september (bijna VOL) of donderdag 31 oktober 2019.

Geef op het aanmeldformulier bij "Schrijft zich in voor de cursus / training / branche-opelding" aan of je voorkeur uitgaat naar woensdag of donderdag.

Duur

25 lessen op woensdag of donderdag van 9.30 uur tot 16.30 uur

Doelstellingen

Met deze koksopleiding* combineren we in 25 wekelijk- se lesdagen het doen en leren in de praktijk met het ver- groten van je kennis over producten, kooktechnieken en vaardigheden.

Als kok verricht je voorbereidende werkzaamheden en maak je met mooie producten gerechten op basis van recepturen. Belangrijk voor een kok is dat je de basis- technieken goed beheerst. Daarnaast moet je een aantal persoonlijke kwaliteiten beheersen om je verder te kun- nen ontwikkelen. Denk hierbij aan zelfstandig en veilig kunnen werken en het maken van een goede planning.

Met deze opleiding leer je alle competenties om je als kok verder te ontwikkelen in een beroep dat constant in verandering is.

Doelgroep

Medewerkers in een horeca- of instellingskeuken die verder willen groeien.

Aanvangsniveau / vooropleiding

Voor deelname aan de opleiding basiskok is geen vooropleiding vereist.

Studiebelasting

Bijeenkomsten: 7 uur per week
Zelfstudie: gemiddeld 3 uur per week, oefenen in de praktijk is gewenst.

Speciale voorwaarden

Voor deze opleiding gaan we ervan uit dat je beschikt over een eigen tablet (of eventueel laptop), kokskleding en een professionele messenset. De minimale leeftijd voor deelname aan deze opleiding is 18 jaar

Studiemateriaal

Het studiemateriaal bestaat uit een online leeromgeving van SHV en hand outs over bepaalde onderwerpen. Het studiemateriaal wordt beschikbaar gesteld door Deltion Business.

Examen / diploma

Aan het einde van de opleiding worden de examens afgenomen door de examinatoren van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een landelijk door de horeca branche erkend SVH diploma.

Locatie

Alle lessen vinden plaats in de theorie- en praktijklokalen van het Deltion College in Zwolle. Deze professionele lokalen beschikken over alle faciliteiten, apparaten en materialen voor de dagelijkse keukenpraktijk.

Investering

De kosten voor de opleiding bedragen € 3.175, dit is exclusief de examenkosten van € 375,00. Deze scholingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Door wettelijke regelingen en diverse subsidies is het mogelijk de scholingskosten aanzienlijk te verminderen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie en vragen over deze en andere cursussen/opleidingen, kunt u contact opnemen met Deltion Business, telefoon: 038 - 850 31 50. E-mail: [email protected]

* Deze koksopleiding leidt op tot een branchediploma van de SVH. Naast deze brancheopleiding biedt het Deltion College ook opleidingen kok en zelfstandig werkend kok die leiden tot een mbo-diploma op niveau 2 of 3.

aanmeldeninformatie aanvragen