background

Basis Wijntraining

Inhoud

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

- De wijngebieden in de wereld

- Smaak van wijn, smaakfactoren, wijnbouw en
vinificatie

- Karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden

- Kwaliteitsverschillen herkennen

- Alles over wijnwetgeving

Niveau

mbo niveau

Start

De training zal plaatsvinden in het najaar 2019.

Duur

1 dag van 10.00 tot 16.00 uur

Doelstellingen

De training vormt de basiskennis van wijn. U krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. U proeft verschillende wijnen en u ontdekt de wijngebieden. In deze training worden circa 15 wijnen geproefd en besproken. Voor het theorie deel wordt gebruikgemaakt van Wijntraining Online.

Na deze training kunt u de belangrijkste druivenrassen herkennen, verschil tussen wijnen benoemen, advies geven over wijn en de goede wijn en spijs combinaties maken.

Doelgroep

Deze basis wijntraining is geschikt voor medewerkers in de horeca, wijnhandels, supermarkten en groothandel. Ook is deze wijntraining prima geschikt voor de enthousiaste hobby kok en wijnliefhebber.

Aanvangsniveau / vooropleiding

U heeft geen vooropleiding of uitgebreide wijnkennis nodig om mee te kunnen doen.

Vrijstellingenbeleid

Studiebelasting

Bijeenkomsten: 1 lesdag van 6 uur
Zelfstudie: niet van toepassing

Speciale voorwaarden

Er zijn geen speciale voorwaarden gesteld om deel te nemen.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal bestaat uit de online module van wijntraining online. Het studiemateriaal wordt ter beschikking gesteld door Deltion Business.

SVH Examen en certificaat SVH Wijn 2 (optioneel)

Om de wijntraining af te sluiten is het mogelijk om een SVH examen af te leggen en een certificaat te ontvangen om te laten zien dat u een bepaald kennisniveau heeft.

Het examen betreft 46 multiple choice vragen, waarvan de eerste zes examenvragen betrekking hebben op de vier verschillende te proeven wijnen. U kunt voor het gehele examen 46 punten behalen. U bent geslaagd wanneer u minimaal 28 examenvragen (60%) juist heeft beantwoord. Van de juist beantwoorde examenvragen moeten minimaal twee examenvragen over het proeven juist zijn beantwoord.

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Kosten

€ 199,00* inclusief de online module van wijntraining online. Exclusief (optionele) SVH examenkosten van € 85,00*.

*Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen