background

Praktisch Leidinggeven (mbo-certificaat)

Ga je leiddinggeven aan een team of afdeling? Dan is dat een mooie stap ik jouw carrière! Je krijgt tenslotte meer verantwoordelijkheid en gaat extra werkzaamheden uitvoeren, zoals het aansturen en coachen van je team, het organiseren van team overleggen en het verzorgen van de planning. Wil je je hier goed op voorbereiden? Dan is deze training zeer geschikt voor jou!

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die in de praktijk leiding gaat geven.

Inhoud

Tijdens de training Praktisch Leidinggeven gaan we aan de slag met jouw kwaliteiten als manager. Deze gaan we ontdekken en verder doorontwikkelen. Leidinggeven heeft veelal te maken met vaardigheden en gedrag. Veel mensen groeien vanuit een uitvoerende functie door naar een leidinggevende functie. Het is dan prettig om als leidinggevende te beschikken over handvatten waarmee je meer vorm kunt geven aan leiderschap in de praktijk. Een belangrijk onderdeel, naast het plannen en organiseren van werkzaamheden, zijn je communicatieve vaardigheden. Het is goed om eerst voldoende inzicht te krijgen in je eigen manier van communiceren.

Programma

Gedurende deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Effectief leidinggeven (leiderschapsstijlen, begeleidingsmethodieken)
• Communicatieve vaardigheden (gesprekstechnieken, feedback geven)
• Plannen en organiseren
• Geven van instructies en het motiveren van anderen
• Delegeren en controleren
• Omgaan met conflicten
• Overlegvormen
• Wet- en regelgeving m.b.t. het werken met medewerkers
• Gesprekken voeren (functioneren, competentie ontwikkeling, slecht nieuws)
• Basiskennis HRM, waaronder verzuimbeleid
• Reflectie op eigen gedrag en communicatiestijl

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle

Studiebelasting

Deze training bestaat uit 10 dagdelen .

Examen

De training wordt afgesloten met een examen. Heb je het examen gehaald? Dan ontvang je een wettelijk erkend mbo-certificaat.

Startdatum

Info volgt

Kosten

€ 995,00 per persoon (inclusief lesmateriaal)

Meer informatie of aanmelden?

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt jezelf aanmelden via het aanmeldformulier op de website (https://www.deltion.nl/cursus-aanmeldformulier) of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van uw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Wat is een mbo-certificaat?

Een mbo-certificaat bevat een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding. De minister van OCW stelt met een regeling vast aan welke onderdelen van een mbo-opleiding een mbo-certificaat wordt verbonden. Een door de student behaald mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Voor meer inhoudelijke informatie en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen