background

Meer omzet door goede webteksten

Doel

Gedurende deze cursus komen alle aspecten van het schrijven van pakkende en doeltreffende webteksten aan bod. Het schrijven van webteksten vraagt namelijk om een andere aanpak dan het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld een flyer of een magazine. Webteksten zijn vaak korter, vereisen een heldere en duidelijke opbouw en moeten binnen enkele seconden weten te boeien. Daarnaast is het doel van een goede webtekst ook dat u daarmee uw online vindbaarheid in zoekmachines als Google verhoogt. Een goede, geoptimaliseerde webtekst zorgt voor een stijging in het aantal bezoekers op uw website of webshop en draagt zo bij aan een verhoogde omzet.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen die nog niet zoveel ervaring heeft met het schrijven van teksten voor op een website of webshop.

Inhoud

Tijdens de cursus ‘Meer omzet door goede webteksten' komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Online leesgedrag
- Doel, doelgroep en boodschap als uitgangspunt
- Opbouw van online teksten
- Koppen, intro’s en hyperlinks
- Verschillende online stijlen: van informeren naar conversiegericht schrijven
- Schrijven voor online nieuwsbrieven, social media en blogs
- Schrijven voor verschillende devices: van mobile tot desktop
- SEO geoptimaliseerde webteksten schrijven
- De balans tussen leesbaarheid en vindbaarheid
- Redigeertips

Praktische informatie

- De cursus bestaat uit 2 dagdelen
- Locatie: Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle
- Inclusief cursusmateriaal en koffie/thee

Topcentrum E-commerce

De cursus 'Meer omzet met goede webteksten' is een initiatief vanuit het samenwerkingsverband Topcentrum E-commerce. In dit topcentrum zitten het Deltion College, Landstede, Friese Poort, Cibap, Hogeschool Windesheim, Kennispoort Regio Zwolle en 35 e-commerce bedrijven. Ook de provincie Overijssel, provincie Flevoland, de 20 regiogemeenten, Thuiswinkel.org en Dutch Digital Delta ondersteunen het project. Met dit samenwerkingsverband willen zij werkgelegenheid stimuleren binnen de sector e-commerce.

Meer informatie

Deze cursus wordt als maatwerk aangeboden. Zowel data, locatie en inhoud worden in onderling overleg met u als opdrachtgever vastgesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Nak, accountmanager College Economie & Ondernemen, [email protected] of 06 - 27 28 19 55.


Eric Nak
Accountmanager - College Economie & Ondernemen


Verstuur een email
aanmeldeninformatie aanvragen