background

Introductiecursus E-commerce

Hoe verhoogt u effectief het conversiepercentage van uw webshop? Op welke wijze kunt u uw diensten of producten het beste online vermarkten? En welke e‑commerce activiteiten horen daarbij? Tijdens deze inspirerende cursus leren de deelnemers van een ervaren e-commercespecialist hoe zij de nieuwste e-commerce activiteiten succesvol kunt integreren binnen een organisatie of merk.

Inhoud

De verschuiving van de traditionele verkoop van producten naar online verkoop gaat onverminderd voort. Maar hoe pakt u het opzetten van een succesvolle webshop nu eigenlijk goed op?

In deze introductiecursus leren de deelnemers van A tot Z wat er komt kijken bij het inzetten van e-commerce binnen uw organisatie. Van de online vindbaarheid van uw webshop en het verhogen van het conversiepercentage tot en met het logistieke proces en de aftersales.

In 3 dagdelen komen een aantal onderwerpen aan bod die gezamenlijk de customer journey vormen van een potentiële klant.

Deze onderwerpen zijn:

  • Trends en ontwikkelingen binnen de E-commerce
  • E-commerceplan
  • Bouwen van een webshop/website
  • Werven van klanten (SEO, SEA en e-mailmarketing)
  • Content creatie (SEO geoptimaliseerd)
  • Conversie
  • Bestellen en (veilig) betalen
  • Fulfilment (proces van orderafhandeling)

Na deze cursus beschikken de deelnemers over de juiste e-commerce kennis voor een gedegen online marketingstrategie, weet men welke software er op de markt beschikbaar is om webshops mee te bouwen, zijn begrippen als SEO, Google AdWords en e-mailmarketing bekend en weet men de online vindbaarheid van een webshop te verhogen in zoekmachines als Google.

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor iedereen die meer weer leren over het succesvol toepassen van e‑commerce activiteiten. De cursus is zowel bestemd voor mensen die geen ervaring hebben met webshops als mensen die een eigen webshop hebben, maar nog niet alle online kansen volledig benutten.

Meer informatie

Deze cursus wordt als maatwerk aangeboden. Zowel data, locatie en inhoud worden in onderling overleg met u als opdrachtgever vastgesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Nak, accountmanager College Economie & Ondernemen, [email protected], 06-27 28 19 55.

Topcentrum E-commerce

De introductiecursus E-commerce is een initiatief vanuit het samenwerkingsverband Topcentrum E-commerce. In dit topcentrum zitten het Deltion College, Landstede, Friese Poort, Cibap, Hogeschool Windesheim, Kennispoort Regio Zwolle en 35 e-commerce bedrijven. Ook de provincie Overijssel, provincie Flevoland, de 20 regiogemeenten, Thuiswinkel.org en Dutch Digital Delta ondersteunen het project. Met dit samenwerkingsverband willen zij werkgelegenheid stimuleren binnen de sector e-commerce.

aanmeldeninformatie aanvragen