background

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Inhoud

De opleiding PDB bestaat uit drie modules:

• Bedrijfsadministratie (BA)
U leert berekeningen te maken voor de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. Ook overzichten samenstellen, zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans, komt aan de orde. Er is veel aandacht voor theorie en u leert veel begrippen.

• Kostencalculatie (KC)
U leert kostprijs- en verkoopprijsberekeningen te maken en u leert hoe u het resultaat van productie en verkoop berekent. U krijgt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. De focus ligt op het toepassen van de theorie in de praktijk.

• Financiering (FI)
U leert alles over financiering: over een term als agio, maar ook over aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Daarnaast gaat u berekeningen maken voor de periodeafsluiting en kengetallen berekenen. De focus ligt op het opbouwen van theoretische kennis.

Niveau

Niveau 4

Start

Maandag 23 september 2019

Duur

22 lesavonden op de dinsdag van 18.30-21.45 uur.

Doelstellingen

Werkt u bij een organisatie waar het belangrijk is dat u boekhoudkundig en bedrijfseconomisch inzicht in de organisatie heeft? Met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) wordt u een professional in de financiële administratie. Bij kleine en middelgrote organisaties kunt u zelfstandig de boekhouding voeren. U ontvangt een landelijk erkend diploma nadat u elke module succesvol heeft afgerond.

Doelgroep

Personen die een grondige kennis willen verkrijgen op financieel administratief gebied of zich willen voorbereiden op de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA).

Aanvangsniveau/vooropleiding

U kunt zonder vooropleiding tot het examen PDB worden toegelaten. Om de opleiding goed te kunnen doorlopen, is het gewenst dat u enige voorkennis van boekenhouden heeft. De voorkeur gaat uit naar Basiskennis Boekhouden/Elementair Boekhouden en Basiskennis Calculatie als vooropleiding.

Vrijstellingenbeleid

Er is geen mogelijkheid om vrijstelling te krijgen voor bepaalde onderdelen van deze cursus/opleiding.

Studiebelasting voor de deelnemer

Bijeenkomsten: 3 uur en 15 minuten per week

Zelfstudie: Afhankelijk van vooropleiding en relevante werkervaring gemiddeld 6 uur per week.

Speciale voorwaarden

Er zijn geen speciale voorwaarden gesteld om deel te nemen.

Studiemateriaal

Studiemateriaal, online leeromgeving, readers etc. worden door Deltion Business beschikbaar gesteld en ontvangt u indien van toepassing op de eerste lesdag

Examens

Per module zal er een online examen worden afgenomen.

De examens vinden o.a. plaats in Zwolle. Voor de examenvoorwaarden, locaties en informatie over hoe u zich moet inschrijven voor het examen kijk op www.associatie.nl.

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle en/of Landstede, Westeinde 33, Harderwijk

Kosten

Cursusgeld totale opleiding: €999,00 *

• Wanneer de cursus per losse module wordt gevolgd is het lesgeld per module:

BA € 595,00 *

KC € 495,00 *

FI € 295,00 *

• Lesmateriaal: circa €130,00 *

• Examengeld: €175,00 per module.

Dit bedrag wordt vastgesteld door de Nederlandse Associatie voor Examinering. De student is zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van het examen en ontvangt de factuur van de
Associatie voor Examinering. Kijk voor meer informatie op www.associatie.nl.

* Prijswijzigingen onder voorbehoud. Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen