background

Basisveiligheid (B-VCA)
zelfstudie

Inhoud

Veiligheid op het werk begint bij de mensen die het werk uitvoeren. Situaties inschatten, gevaren herkennen, anderen niet in gevaar brengen en bovenal zichzelf niet in gevaar brengen. De cursus laat de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Arbo-wet
 • Veilig werken
 • Werkvergunningen
 • Brand, explosies en brandpreventie
 • Gevaarlijke stoffen
 • Gereedschappen en machines
 • Elektriciteit
 • Lasten verplaatsen
 • Werken op hoogte
 • Werken in besloten ruimten
 • Persoonlijke beschermings-middelen

Niveau

Niveau 2-3

Start

De cursus kan op ieder gewenst moment gestart worden.

Duur

Na aanmelding voor de cursus dient u zich binnen 2 maanden op te geven voor het schriftelijk examen en daarmee afronding van de cursus. U ontvangt daarna een bevestiging met examendatum en tijd.

Doelstellingen

In deze cursus leert u kennis en inzicht te verkrijgen in de diverse aspecten van veiligheid binnen de dagelijkse werksituatie. Na afronding van de cursus bent u in staat om de veiligheid tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden te verhogen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor werknemers die werkzaam zijn in een uitvoerende functie, binnen branches waar veiligheid een belangrijk aspect is.

Aanvangsniveau

Niveau 2

Vrijstellingenbeleid

Er is geen mogelijkheid om vrijstelling te krijgen voor bepaalde onderdelen van deze cursus/opleiding.

Studiebelasting

U kunt door middel van zelfstudie het boek of de cd-rom doorlopen en nadere informatie opvragen over het betreffende onderwerp. Het studietempo heeft u geheel in eigen hand. De studiebelasting is mede afhankelijk van het kennisniveau, maar zal ongeveer liggen tussen de 5 à 6 uur.

Speciale voorwaarden

Er zijn geen speciale voorwaarden gesteld om deel te nemen.

Studiemateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit een cursusboek B-VCA of cd-rom, inclusief proefexamens.

Examen

Bij een met goed gevolg afgesloten schriftelijk examen, ontvangt u een door de SSVV (Stichting Samenwerken voor Veiligheid) erkend diploma en een geplastificeerd VCA-pasje op creditcardformaat. Het B-VCA certificaat is 10 jaar geldig.

Leslocatie

Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Kosten

De prijs van de cursus is:

 • Cursusgeld € 150,00*
 • inclusief lesmateriaal en examen

*Prijswijzigingen voorbehouden . Prijzen zijn BTW vrijgesteld.

Scholingsaftrek inkomstenbelasting  

Voor wie: particulieren. Volgde u een opleiding of een studie voor uw (toekomstige) beroep. Of hebt u kosten voor een EVC-procedure? Dan mag u hiervoor kosten zoals lesgeld en kosten van studieboeken onder bepaalde voorwaarden aftrekken. Meer informatie: www.belastingdienst.nl

Korting op uw opleiding, cursus of training

Via de Stichting Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking (OOM) kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking subsidies en financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling.  Een overzicht van de regelingen vindt u op www.oom.nl.

Meer informatie & aanmelding

Als deelnemer van deze opleiding/training/cursus ga je een overeenkomst aan met Deltion Business (KvK 41025460). Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of de button 'Aanmelden' bij de cursusinformatie. Na aanmelding ontvang je een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van jouw aanmelding. Binnen enkele dagen volgt de bevestigingsbrief. Voor sommige opleidingen zijn er aanvullende eisen met betrekking tot deelname aan de opleiding. Zie hiervoor de cursusinformatie.

Voor meer inhoudelijke informatie  en vragen over deze cursus/opleiding, kun je contact opnemen met Deltion Business, Telefoon: 038 - 850 31 50 of E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen