background

TOA Engels of Duits

Doel

Bent u benieuwd naar uw taalvaardigheid Engels of Duits?

TOA is een digitaal toetsprogramma om de taal- en rekenvaardigheid vast te stellen. Het niveau heeft betrekking op de referentieniveaus A1 t/m C2 in het mbo.

Doelgroep

Iedereen die zijn/haar vreemde taalniveau wil laten beoordelen a.d.h.v. een landelijk erkende toets. Dit kan zijn voor een (vervolg)opleiding, voor een nieuwe functie of gewoon om te weten waar u staat voor dit vak.

Inhoud

TOA Engels of Duits bestaat uit de volgende vakonderdelen:

  • Lezen (digitaal)
  • Luisteren (digitaal)
  • Schrijven incl. taalverzorging (digitaal)
  • Spreken (via skype)
  • Gesprekken voeren (via skype)

Er zijn 2 typen toetsen:

Een niveautoets geeft het actuele taalniveau volgens de referentieniveaus A1 t/m C2 in het MBO aan. Dit kan als selectiemiddel ingezet worden. Ook kan een niveautoets ingezet worden als nulmeting voor de specifieke opleiding.


Er kan ook gebruik gemaakt worden van een combinatietoets. Deze toets geeft inzicht waar een kandidaat zich bevindt binnen de schaal van de referentieniveaus. Ook kan een combinatietoets worden ingezet bij loopbaantrajecten waarbij kandidaten de mogelijkheid krijgen zich te gaan ontwikkelen.


Alle toetsen worden digitaal afgenomen. Enige kennis van computer- en typevaardigheid is een vereiste.

Duur en afname

De TOA-toets Engels of Duits duurt ongeveer een dag. Drie toetsonderdelen worden digitaal afgenomen en twee mondeling. Kennis van computerprogramma’s en enige typevaardigheid zijn een vereiste.

Start

Na de aanmelding wordt u, in overleg, binnen 2 weken overdag ingepland voor een TOA-toetsafname. De uitslag en rapportage ontvangt u binnen 2 weken na afname.

Uitvoer

Het onderzoek vindt plaats bij het SSC op het Deltion College, Mozartlaan 15, Zwolle.

Het SSC is het informatiecentrum van het Deltion College voor opleidingen, beroepenvoorlichting, training en loopbaanadvies. Het SSC werkt conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en het Register van Beroepskeuzeadviseurs (RBA).

Kosten

€ 305,00 (inclusief 21% BTW)


Wanneer u de toets wilt combineren met TOA Nederlands en TOA Engels of Duits, betaalt u in totaal € 675,00,- (inclusief 21% BTW)

Meer informatie & aanmelding

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier en het specifieke aanmeldingsformulier TOA.


Voor meer inhoudelijke informatie en vragen kunt u contact opnemen met Deltion Business, tel. 038-8503150

E-mail: [email protected]

aanmeldeninformatie aanvragen