background

Gamedeveloper

Als je je wilt inschrijven voor de opleiding Gamedeveloper hoort hierbij een intake.
Voor de intake moet je een opdracht maken die je meeneemt naar het gesprek.

De opleiding Gamedeveloper is een zware opleiding waarvoor je technisch inzicht en veel creativiteit nodig hebt. De game-industrie is een competitieve wereld waarin je portfolio de belangrijkste factor is om te bepalen of je werk vindt. De toelatingscommissie zit er om te bepalen of jij het inzicht en de creativiteit hebt om deze opleiding succesvol af te ronden.

Voor de intake Gamedeveloper maak je een creatief portfolio waarin je je gemaakte werk stopt. Het idee is dat het portfolio een start is voor het gesprek en dat hiermee te zien is wat je nu al kan en wat je met de opleiding wil. Het portfolio mag in digitale vorm, maar je mag ook dingen meenemen en ter plekke laten zien natuurlijk. Je portfolio bevat de volgende onderdelen:

1: Wat kan ik?

Hier laat je je beste gemaakte werk zien. Welke dingen heb jij al gemaakt en waar ben je trots op? Wil je je creativiteit benadrukken? Dan is het handig om iets mee te nemen waaruit dit blijkt. Je kan denken aan tekeningen, maar creativiteit kan je op heel veel manieren laten zien. Misschien heb je map designs gemaakt voor een game of heb je zandkastelen gemaakt. Het maakt niet uit wat het is, als het maar iets zegt over jou als persoon. Als je je technische vaardigheden wil benadrukken kan je misschien iets meenemen waarmee je dit laat zien zoals een gemaakte website, programmeerwerk of je laat zien hoe je in het verleden je eigen PC hebt samengesteld.

Je laat hier dus zien dat je binnen de opleiding past. We zijn op zoek naar studenten die altijd al bezig zijn dingen te maken. We kunnen hier ook zien of je het niveau hebt om aan deze opleiding te beginnen en of er genoeg talent is om te ontwikkelen.

2: Wat wil ik?

Tevens willen we een idee krijgen van welke kant jij graag uit wil in de toekomst. Waar wil jij je graag in specialiseren en wat heb je al gedaan om hierin verder te komen? Hier mag je ook onafgemaakt werk laten zien waar je nog mee bezig bent of iets waaraan wij kunnen zien wat je in de toekomst nog wil gaan doen.

Hiermee kunnen wij zien of de opleiding past bij wat jij nog wil in de toekomst. Kunne n wij datgene bieden waar jij naar op zoek bent?

Deze onderdelen zijn de basis voor het gesprek en deze zullen leiden tot een advies of wij het verstandig vinden dat je aan de opleiding begint.