Korte impressie eerste Zwolse MBO dag

05 november 2019 Nieuws

Op 17 oktober vond voor de eerste keer de Zwolse MBO dag voor decanen, mentoren en leerlingbegeleiders plaats. Een gezamenlijk activiteit van de 5 Zwolse mbo-instellingen. Ruim honderd collega’s uit het voortgezet onderwijs waren te gast bij het Cibap. Na een gezamenlijke lunch ging het programma van start.

Monaïm Benrida, programmamanager OCW, gaf een presentatie over het Programma Gelijke Kansen. In dit programma ligt de focus op de gedachte dat ieder kind zich volledig moet kunnen ontwikkelen. Achtergrond, opleidingsniveau van ouders of financiële situatie mag geen invloed hebben op de schoolprestaties van een kind. Benrida ging in zijn presentatie in op de factoren die van invloed zijn op kansenongelijkheid in het onderwijs en de maatregelen die deze ongelijkheid kunnen verminderen.

Aansluitend volgden de gasten drie workshoprondes, met keuze uit onderwerpen als algemene informatie over het mbo, numerus fixus en LOB.

De middag werd gezamenlijk afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Een evaluatie is inmiddels uitgezet onder de gasten. Daarnaast bespreken de mbo-instellingen met elkaar of dit initiatief voor herhaling vatbaar is.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt