Meld je aan voor de online open avond op vrijdag 22 januari

Aandacht voor zorg en technologie

06 november 2019 Nieuws

Technologische ontwikkelingen in de zorg dragen bij aan het effectiever en efficiƫnter verlenen van zorg. De ontwikkeling van technologische toepassingen zijn nodig om nu en in de toekomst aan de zorgvraag te kunnen voldoen. (Toekomstige) medewerkers in zorg en welzijn moeten leren hoe zij deze toepassingen in hun werk kunnen gebruiken. Welke toepassingen zijn er mogelijk en hoe doe ik kennis op over het gebruik ervan? Hoe bepaal ik in een zorgsituatie welke toepassingen ondersteuning kunnen bieden?

Om al die technologische ontwikkelingen in de zorg mogelijk te maken, zijn techneuten nodig. Technici die het leuk vinden om innovatieve toepassingen te ontwerpen en maken voor de zorg.

Zorg en technologie zijn een hot item. Bij Deltion besteden we hier zowel bij de zorg- en welzijnsopleidingen als in de technische- en ICT-opleidingen aandacht aan. Studenten van verschillende opleidingen gaan samen aan de slag met vraagstukken rondom dit thema. Alleen door multidisciplinair samen te werken, komen we tot technologische ontwikkelingen die van toegevoegde waarde zijn voor de zorgontvanger.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt