background
+Wat zijn de wettelijke toelatingseisen

Voor elke opleiding gelden andere toelatingseisen. Meer informatie over het wettelijke toelatingsbeleid vind je hier. Al onze opleidingen kennen algemene toelatingseisen, maar sommige opleidingen hebben ook aanvullende eisen. Daarom kan bijvoorbeeld een auditie, een motorische test of een externe (medische) keuring deel uitmaken van de toelatingsprocedure.

 Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact op met het Studenten SuccesCentrum, tel: (038) 850 30 00, email [email protected] of loop eens binnen bij gebouw Geel (gl), Mozartlaan 15 in Zwolle.

+Kan ik van het mbo doorstromen naar het hbo?

Doorstromen van mbo naar hbo kan heel goed met een mbo niveau-4 diploma. Heb je vragen over deze overstap of zoek je begeleiding? Neem dan contact op met het Studenten SuccesCentrum.

Meer informatie?
Neem contact op met de betreffende hbo-instelling. Voor meer informatie over hbo-opleidingen klik hier. Voor advies over een vervolgopleiding kun je ook langskomen op het Studenten SuccesCentrum, tel. (038) 850 30 00 of [email protected].

+Ik heb mezelf pas aangemeld na 1 april is dit erg?

Nee, dit is in principe geen probleem. Maar houd er wel rekening mee dat sommige opleidingen populair zijn en het moment van aanmelding daarmee belangrijk is. Een opleiding kan na 1 april al vol raken. Zodra een opleiding vol zit lees je dit opde website. Nieuwe aanmeldingen komen op een wachtlijst te staan. Mocht dit het geval zijn dan ontvang je hierover bericht.

+De opleiding van mijn eerste keuze is een Numerus Fixus opleiding. Hoe werkt dit?

Voor deze opleiding geldt dat er een beperkt aantal plaatsen zijn. Reden hiervoor is, dat anders niet iedereen op stage kan of niet iedereen een stage kan vinden. Het moment van aanmelding is belangrijk bij he plaatsen van studenten op een opleiding. Het is daarom belangrijk dat je je tijdig aanmeldt, vóór 1 april het je de meeste kans om geplaatst te worden. Voor meer informatie kun je de pagina van het toelatingsbeleid bekijken.

+Heb ik een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig? Zo, ja wat is dit precies?

Bij sommige organisaties is het verplicht voorafgaand aan werk of stage een Verklaring Omtrent gedrag te kunnen laten zien. Dit is een verklaring waaruit blijkt da je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Op de pagina van de opleiding kun je zien of een VOG gewenst is voor werk of stage. Beschik je niet over een VOG dan kun je vertraging in je studie oplopen of kun je geen diploma halen. Wil jij checken of je in aanmerking komt voor een VOG? Kijk dan op www.justis.nl/producten/vog

+Waarom wordt er een studiekeuzeadvies gegeven na de intake? Moet ik dit advies opvolgen?

De intake is ervoor bedoeld om kennis te maken, maar ook om te kijken of de opleiding echt bij je past. Het kan zijn dat we denken dat een andere opleiding beter bij je past. Je hoeft dit advies niet op te volgen, maar het is wel aan te raden.

Antwoord niet gevonden?

Neem dan contact op met het Studenten Succescentrum, [email protected] (038) 850 30 00.