background
+Wat doet het SSC?

Taken van het Studenten SuccesCentrum
Het Studenten SuccesCentrum (SSC) is hét loket voor informatie over het Deltion College.

Bij het Studenten SuccesCentrum kun je terecht voor:

 • algemene informatie over Deltion regelingen en diensten, zoals de onderwijsovereenkomst, de praktijkovereenkomst, beroepspraktijkvorming (BPV) in het buitenland, terugbetalingsregelingen, verzekeringen, de klachtenregeling en studentenraden
 • algemene informatie over bijvoorbeeld studiefinanciering, Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en passend onderwijs
 • alle informatie over opleidingen van Deltion, maar ook over de mogelijkheden om door te studeren, in bijvoorbeeld aan het hbo.

Het Studenten SuccesCentrum regelt ook de intakes.

Hulp op maat
Naast informatie biedt het Studenten SuccesCentrum ook hulp op maat. Het kan voorkomen dat je opleiding niet loopt zoals je zou willen, of dat je wat anders of wat extra’s wilt. Het SSC biedt dan onder meer de volgende ondersteuning:

 • loopbaanonderzoek
 • begeleiding en informatie over hulp bij studieproblemen
 • sociaal-emotionele problemen
 • loopbaanvragen
 • trainingen zoals faalangst-reductietraining en assertiviteitstraining
 • schoolmaatschappelijk werk

Lees meer

Contact
Je vindt het Studenten SuccesCentrum direct naast de ingang van het Deltion College. Telefonisch zijn ze bereikbaar via (038) 850 30 00 en per mail via [email protected]. Het Studenten SuccesCentrum is bereibaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

+Informatiemateriaal

Bij het Studenten SuccesCentrum kun je de volgende informatiemateriaal ophalen of aanvragen:

 • Deltion informatiebrochures
 • SSC folder
+Onderzoeken en trainingen

Je kunt bij het Studenten SuccesCentrum (SSC) terecht voor de volgende onderzoeken en trainingen:

 • Studie- en beroepskeuzetraject
 • Capaciteitenonderzoek
 • Dyslexie-onderzoek
 • Faalangst-reductietraining
 • Assertiviteitstraining
 • Weerbaarheidstraining Rots & Water 

De opleidingsmanager/loopbaanbegeleider van jouw opleidingsteam kan jou voor een onderzoek en/of een training aanmelden. Bovenstaande trajecten zijn voor zittende studenten in principe kosteloos. Voor belangstellenden van buiten Deltion zijn hier wel kosten aan verbonden.

+Contact

Het Studenten SuccesCentrum is op geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Je vindt ze in Campus Oost, direct naast de ingang.

Ze zijn ook per telefoon en mail bereikbaar via 038 850 30 00 en [email protected]

+Loopbaanadvies

Loopbaanadviseurs
In het Studenten SuccesCentrum werken loopbaanadviseurs, die deskundig zijn op het gebied van loopbaanoriëntatie, loopbaanadvies en loopbaanbegeleiding voor studenten. De loopbaanadviseurs voeren studie- en beroepskeuze trajecten, onderzoeken en testen uit. Ook verzorgen ze trainingen en individuele trajectbegeleiding. De meeste activiteiten vinden plaats in de vorm van korte individuele trajecten.

Individuele begeleiding
In alle gevallen is er sprake van individuele begeleiding. Het SSC verzorgt eveneens de uitstroombegeleiding van voortijdige schoolverlaters. Zij worden geholpen bij het vinden van een andere opleiding, een werkplek of een andersoortige bestemming. Dit kan voor zowel Deltion studenen als voor jongeren buiten Deltion. Zittende studenten opleidingsmanager/loopbaanbegeleider van jouw opleiding kan je aanmelden voor een onderzoek, een test of voor trajectbegeleiding bij het Studenten SuccesCentrum.

In gesprek?
Voor een vrijblijvend gesprek met een loopbaanadviseur kun je contact opnemen met het Studenten SuccesCentrum via tel. (038) 850 3000 of mail [email protected]. Je mag uiteraard ook bij ons binnen lopen op de begane grond van gebouw geel 1 (nabij hoofdingang 1).

+Intake

Intakegesprek
Bij het Deltion College vindt er altijd een gesprek plaats. Dit is een verplichte intakeactiviteit. Nadat je digitale aanmelding is verwerkt, word je -na screening op bijzonderheden- uitgenodigd voor het intakegesprek.

Uitnodiging
Je ontvangt een digitale uitnodiging en (indien nodig) bijlagen waarin staat vermeld hoe je je op het gesprek kunt voorbereiden en wat je kunt meenemen. Bij een aantal opleidingen zijn er aanvullende intakeactiviteiten. Dat lees je ook in de uitnodiging.

Uitslag
Tijdens of na het gesprek hoor je of jij geplaatst wordt in de opleiding. Wanneer je een studiekeuzeadvies krijgt, kan een loopbaanadviseur van het Studenten SuccesCentrum je helpen om naar andere mogelijkheden te zoeken.

+Ketenpartners

Het Studenten SuccesCentrum streeft ernaar om zoveel mogelijk ondersteuning laagdrempelig beschikbaar te maken aan haar studenten. Dit heeft tot nauwe samenwerkingsverbanden geleid met diverse ketenpartner-organisaties. Deze partnerorganisaties hebben in veel gevallen een of meer medewerkers aanwezig op de school. Op deze manier kan de aanvullende begeleiding ter plekke worden aangeboden.

Overzicht ketenpartners:

Antwoord niet gevonden?

Neem dan contact op met het Studenten Succescentrum, [email protected] (038) 850 30 00.