BLOG: Rosalie

Heb jij weleens gehoord van een Opticien ?

Een opticien heeft een veelzijdig beroep. Het vak kent een technische, medische en ook een commerciële kant. In het optiekbedrijf ontvang je klanten en je zorgt dat ze zich op hun gemak voelen. Je onderzoekt welke correctie het oog nodig heeft en vertaalt dat naar een passend hulpmiddel. Daarbij houd je rekening met de kledingstijl en budget van de klant. Ook ben je op de hoogte van de laatste modetrends en dat laat je zien in de winkelinrichting. De kwaliteit van het product en jouw service zorgen ervoor dat de klant blijft terugkomen.

Mijn naam is Rosalie Weijers. Ik zit nu in het eerste jaar van de opleiding Opticien. De opleiding begon op 31 augustus 2016. Deze begon met een introductie. De introductie duurde twee dagen met een overnachting. Op de eerste dag van de introductie leerde iedereen elkaar kennen. Doordat er maar twee opleidingen Opticien in Nederland zijn, viel het mij op dat iedereen van overal uit het land kwam. Dit vond ik erg leuk om te zien! Er waren leuke spelletjes georganiseerd en ‘s avonds was het erg gezellig bij het kampvuur. Op de tweede dag kregen we informatie over de opleiding. Ook kregen we  een rondleiding in het gedeelte van het Deltion waar de opleiding Opticien zich het meest bevindt. De informatie vond ik allemaal erg duidelijk en het was goed georganiseerd.

Ik vind de opleiding tot nu toe heel erg leuk en superinteressant. De opleiding heeft lange dagen, maar ze zijn goed vol te houden. Ook krijgen we in de derde periode een nieuw rooster en hierbij zijn we op de maandagen vrij. Dit vind ik goed geregeld en hierdoor is het nog beter vol te houden. In het begin zijn de vakken meer algemeen. Later worden ze meer specifiek gericht. Dit vind ik een goede manier. We hebben bijvoorbeeld de eerste twee periodes natuur-scheikunde gehad. Hierdoor leer je omgaan met formules en dit kun je verder in de opleiding weer heel goed gebruiken. De vakken sluiten goed op elkaar aan en gaan vaak over dezelfde onderwerpen. De leraren proberen de lessen zo leuk mogelijk te maken. Dit lukt ook vaak. We hebben laatst bij anatomie een varkensoog ontleden gehad. Dit vond ik supergaaf en leerzaam! Ook hebben we de laatste tijd het vak lichtpracticum gehad. Hierbij zit je in een donker lokaal en voer je opdrachten uit met echte lenzen en lichtstralen uit een lichtkastje.

Door dit soort vakken en opdrachten krijg je een beeld van wat je aan het doen en leren bent. Dit maakt het nog leuker en duidelijker! We hebben ook gym en dat zorgt weer voor wat ontspanning en plezier tijdens de lessen door. Ik heb tot nu toe twee toetsweken gehad. Er was een duidelijk rooster gemaakt en de leerstof was van tevoren goed uitgelegd.

Dus kortom: met mijn ervaringen tot nu toe ben ik erg tevreden over de opleiding Opticien! Daarom zou ik deze opleiding zeker aanraden als het technische, medische, commerciële en ook modieuze vak jou aanspreekt!