Blog: Mariska & Nicole

Doe uniek, kies voor optiek!

Dat moment dat je op je stage bent, een kind van drie een bril opzet en er een gigantische glimlach op het gezicht van het kind verschijnt. Dat is het moment dat je je realiseert “Optiek is mijn ding”.

Wij mogen wat vertellen over de gezelligste opleiding van Zwolle: OPTIEK.

Allereerst willen we graag wat vertellen over de lessen, één lesuur is vijfenveertig minuten. Natuurlijk heb je ook de gewone lessen als Nederlands, Rekenen en Engels, daarnaast hebben we ook optiekgerichte vakken als Anatomie, Theoretische Optica en hebben we ook een aantal uren praktijk.

In de praktijklessen slijpen we glaasjes en leren we langzamerhand een complete bril te maken!

Als je begint met de opleiding Optiek heb je eerst de introductiedagen. Je gaat met de hele groep eerstejaars eerst Zwolle onveilig maken en daarna strijk je neer op een sportveld om daar met z’n allen te barbecueën en te overnachten. De tweede dag ga je met de hele groep naar school. Hier wordt van alles uitgelegd over de opleiding en er wordt verteld in welke klas je komt.

Het leuke van de introductiedagen is dat je je medeleerlingen al een beetje kent en je de docenten op een leuke manier hebt leren kennen en niet alleen op de docentenmanier J 

In de klas zit je met allerlei verschillende soorten mensen, toch heb je één ding gemeen: je wilt allemaal de beste opticien worden. Het verschil is wel dat de één veel meer ervaring heeft dan de ander. Het leuke daarvan is dat je elkaar helpt en dat je samen sterk staat. Zo help je elkaar aan een fijne leeromgeving.

Ben jij klaar voor een extra uitdaging? Bij Deltion wordt de mogelijkheid geboden om in het tweede jaar naar Duitsland te gaan. Je bent dan zeven weken in Duitsland. Ik (Mariska) heb hiervoor gekozen, ik ga in september zeven weken naar Duitsland toe. Hier zal ik eerst twee weken stage lopen, dan drie weken naar school gaan (IN HET DUITS) en daarna weer twee weken stage lopen. Als je dit kiest dan krijg je lessen Duits aangeboden zodat je je in Duitsland kan redden.  

Wij hopen dat je met het lezen van dit blogverhaal een leuke indruk hebt gekregen van onze opleiding.

Tot kiek bij opleiding optiek!

Groetjes Mariska en Nicole

(Klas 1 van Optiek)