BLOG: JORN

Hallo, ik ben Jorn Meursing en zit nu in het derde jaar van de opleiding optiek aan het Deltion College te Zwolle. Ik heb hier voor gekozen omdat ik al vanaf jongs af aan brildragend ben en geïnteresseerd in alles wat met ogen te maken heeft. Op mijn middelbare school hadden we de mogelijkheid om een week stage te lopen in een bedrijf en dit heb ik gedaan in een optiekzaak. Mede hierdoor kwam ik erachter dat dit echt iets is waar ik vol voor zou willen gaan, daarnaast heb ik de open dag op het Deltion College bezocht en dit gaf z’n goed gevoel dat ik me diezelfde dag nog heb ingeschreven. Door naar een open dag te gaan, krijg je zowel een indruk van de school als van de opleiding en de leraren.

Mijn eerste indruk tijdens de open dag was wat een grote school! Nu ik er een aantal jaren rondloop valt het mee omdat je wel je eigen gebouw hebt waar je bijna al je lessen volgt.

Toen ik aan de opleiding begon was ik net zestien jaar en dus vond ik het lastig om direct in een winkel stage te lopen, maar op school werden we hier goed op voorbereid. Door het gehele jaar door stage te lopen, kun je de theorie die je leert op school ook direct toepassen in de praktijk. Dit is erg fijn omdat je dan ook goed ziet waar je al die theorie voor leert.

De opleiding optiek is heel gevarieerd het is zowel technisch als medisch en je moet goed met mensen om kunnen gaan. Doordat je drie jaar de dezelfde leraren hebt, weten ze hoe je persoonlijk bent en voelt het vertrouwd.

Ik volg deze opleiding nog altijd met veel plezier!