BLOG: Jerusha en Mathijs

Onze namen zijn Jerusha en Mathijs, wij zijn eerstejaars studenten voor de opleiding optiek. In deze blog vertellen wij afzonderlijk onze ervaring over het leukste beroep van Nederland.

Mathijs (21)

Voor mij was de keuze optiek vrij vers en nieuw. Dus ik ging er met weinig kennis in. In het eerste half jaar is mijn wereld op de kop gezet toen ik overwoog om een carrièreswitch te maken. Want hou jij van een uitdaging, afwisseling in je werk en sociaal contact met een klant? Dan ben je bij Optiek helemaal aan het juiste adres!

Binnen deze opleiding leer je alles over Optiek in een zeer breed vakkenpakket. Zo leer je alles over het menselijk lichaam tijdens Anatomie. Deze les wordt verzorgd door een zeer enthousiaste docente die alles duidelijk uitlegt. Daarnaast is er genoeg materiaal in huis om een duidelijk beeld te scheppen hoe wij als mens functioneren. 

Lichtpracticum is een vak waar je door middel van verschillende lenzen gaat kijken hoe licht breekt. Want wat doet een brillenglas eigenlijk? Theoretische optica...pfff, één van de moeilijkste vakken die we tot nu toe hebben gehad. Veel formules en theorie, maar erg belangrijk om een goede opticien met veel kennis te worden.

En voor mij is doen het leukste. Praktijk! Want wat is er nou niet leuker dan je eigen brillenglazen slijpen, je eigen bril in elkaar zetten en elke maand werken in een optiekzaak midden in de school.
Uiteraard loop je ook stage waar je echt in aanraking komt met de klant. Dit was persoonlijk in het begin even wennen, want ik werd direct in het diepe gegooid, maar na een paar weken meedraaien kon ik mijn eigen plekje vinden. Hier doe ik mijn uiterste best om een fantastische opticien te worden. 
Dit alles doe je samen met je klas en een zeer enthousiast en leuk team van docenten. Ik heb zelf echt ervaren hoe de opleiding voor mij klaarstaat. En als ik vast op iets loop is er voldoende plek om geholpen te worden. 

Lijkt je dit iets? Kom dan kijken op één van onze open dagen en dan vertel ik je graag meer over de mogelijkheden die optiek je geeft. 

Jerusha (16)

De opleiding optiek ben ik begonnen na het bijwonen van een open dag, omdat ik niet wist welke opleiding ik wilde gaan doen. Optiek leek mij de beste keuze.

Ik wilde eigenlijk de zorg in maar na de open dag heb ik voor optiek gekozen. Hier mag ik ook zorgen voor mensen. Ik vind contact met mensen erg leuk aangezien ik graag wel een babbeltje maak. In de praktijk ben ik tot de conclusie gekomen dat hier zeker de mogelijkheid voor is en geen enkele dag er hetzelfde uitziet.

De verschillende vakken die wij hebben op school zijn erg afwisselend. De ene keer heb je een les die je met gemak doet en de andere keer heb je een les dat naar mijn idee in het Chinees gegeven wordt.

Lees zeker ook de andere blogs en bezoek voor meer informatie www.deltion.nl of bezoek een van onze open dagen.

Wie weet zien we je dan!