Tweetalige opleiding

Duits - Nederlands

Bij Deltion kun je als eerste school in Nederland de opleiding tot opticien volgen in het Duits. Omdat de opleiding in Zwolle zit en daarmee vlak bij de Duitse grens, zijn er al diverse scholen in Duitsland waar Deltion mee samenwerkt. Tijdens de opleiding krijg je 50% van de vakken in het Duits. Daarnaast neem je actief mee aan internationale activiteiten. Als je de opleiding hebt afgerond ontvang je erkend internationaal certificaat.

Beroep

Een opticien heeft een veelzijdig beroep. Je bent van alle markten thuis: in technische en medische zin weet je waar je over praat. Maar ook commercieel sta je je mannetje. In het optiekbedrijf ontvang je klanten en je zorgt dat ze zich op hun gemak voelen. Je onderzoekt welke correctie het oog nodig heeft en vertaalt dat naar een passend hulpmiddel. Daarbij houd je rekening met de kledingstijl en budget van de klant. Uiteraard ben je op de hoogte van de laatste modetrends en dat laat je zien in de winkelinrichting. De kwaliteit van het product en jouw service zorgen ervoor dat de klant blijft terugkomen.

Lesprogramma

De opleiding duurt drie jaar. Je volgt de opleiding op school en je gaat op stage. 40% van de tijd loop je stage, waarbij je in het eerste semester een halve dag per week bij je stagebedrijf aan het werk bent. De rest van de opleiding ben je een of twee dagen per week op je stageadres.

Impressie tweetalig opleiding opticien

Loading the player ...