Trend & Styling

Dit excellentie programma gaat over mode, het signaleren van trends, ontwikkelen van trend forecasts, maken van sfeercollages en samenstellen van collecties en kleurkaarten.

Trendwatching geeft zicht op wat er in onze maatschappij gebeurd en beweegt. Je ontwikkelt en visualiseert hierop creatieve ideeën. Ideeën die vernieuwend zijn, als ook aansluiten bij de tijdgeest van nu en in de toekomst.

Je signaleringen onderbouw je met onderzoek; in heldere presentaties laat je zien welke trends er in de toekomst belangrijk worden. Je leert visueel communiceren en beeld interpreteren.

Je komt met voorstellen voor een collectieplan, ontwikkelt uitgangspunten en concepten om uiteindelijk tot een collectievoorstel te komen.  In het collectieoverzicht presenteer je de creaties die tot de collecties behoren, met aandacht voor vorm, materiaalkeuze, fournituren, accessoires en kleuren.

Je collectie-items passen bij de lifestyle van de doelgroep. Je interpreteert de culturele, sociale en economische omstandigheden van je ijk-figuur om een passende collectie te leveren.