Nieuws

09-10-2018

Studenten Deltion helpen in Groningen en Hoogezand


Op dinsdag 2, donderdag 4 en vrijdag 5 oktober hebben studenten van de afdeling optiek van Deltion meegewerkt aan de week van de valpreventie bij ZINN (Zorgorganisatie in Noord Nederland) in Groningen en Hoogezand.

De cliënten van ZINN zijn vrijwel zonder uitzondering ouderen van 80 jaar en ouder die niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen. Bij deze bevolkingsgroep is het risico op vallen en daarmee het risico op gebroken ledematen (vooral heupen en polsen) groot. De afdeling fysiotherapie van ZINN heeft daarom de “Week van de valpreventie” georganiseerd. Naast de afdeling fysiotherapie werd ook meegewerkt door de afdeling ergotherapie, een leverancier van hulpmiddelen en de afdeling Optiek van Deltion (omdat goed zien het valrisico beperkt is ons gevraagd te willen meewerken). De studenten hebben het gezichtsvermogen van cliënten getest, gecontroleerd of er nog verbetering mogelijk was, brillen schoongemaakt en bijgesteld en wanneer dit zinvol was geadviseerd een afspraak te maken voor een volledige oogmeting bij een opticien. In alle gevallen was een docent aanwezig voor het verlenen van ondersteuning. Om de cliënten te stimuleren hun bril schoon te houden hebben ze een brillendoekje van de optiekwinkel van Deltion meegekregen.


Blikvangers bij optiek

Zelf monturen ontwerpen én maken. Met lasersnijders of 3D-printers Hoe ambitieus wil je het hebben? Team Optiek geldt als een vaandeldrager van Excellentie. Lees verder.

Film symposium Multifocaal

Maandag 13 maart 2017 vond het symposium Multifocaal bij Deltion plaats. Een evenement voor bedrijven, studenten, oud-studenten, werknemers en werkgevers in de optiek. Met dit keer als speciaal onderwerp 'Multifocaal'. Bekijk hier de film