Opleiding Opticien

Wil je later graag aan de slag in een optiekwinkel? Dan is de opleiding opticien wat voor jou! Tijdens de opleiding leer je glazen slijpen, ogen opmeten, ontwikkel je je gevoel voor mode en leer je technische aspecten van het vak opticien. En omdat je vaak in de winkel staat, leer je ook met klanten om te gaan en hoe je het juiste advies geeft rond een passend brilmontuur. Je kunt de opleiding in drie jaar volgen en daarin heb je de keuze om naar school te gaan en tijdens de opleiding stage te lopen (BOL) of aan het werk te gaan in de optiekwereld en daarnaast een dag naar school te gaan (BBL). Heb je een talenknobbel? Dan is de opleiding Opticien tweetalig wat voor jou. Je volgt dan je lessen in het Nederlands en in het Duits. Je kunt dan na het behalen van je optiek-diploma ook aan de slag over de de grens.

Nieuws

Studenten Deltion helpen in Groningen en Hoogezand


Op dinsdag 2, donderdag 4 en vrijdag 5 oktober hebben studenten van de afdeling optiek van Deltion meegewerkt aan de week van de valpreventie bij ZINN (Zorgorganisatie in Noord Nederland) in Groningen en Hoogezand.


Blikvangers bij optiek

Zelf monturen ontwerpen én maken. Met lasersnijders of 3D-printers Hoe ambitieus wil je het hebben? Team Optiek geldt als een vaandeldrager van Excellentie. Lees verder.


Film symposium Multifocaal

Maandag 13 maart 2017 vond het symposium Multifocaal bij Deltion plaats. Een evenement voor bedrijven, studenten, oud-studenten, werknemers en werkgevers in de optiek. Met dit keer als speciaal onderwerp 'Multifocaal'. Bekijk hier de film


• meer

Student aan het woord

Vragen? Antwoord!

Loading the player ...