Leidinggevende in de handel en commercie

Leidinggevende in de handel en commercie

BBL Opleiding Niveau 4

Wil je een leidinggevende rol binnen je organisatie of vervul je al een (beginnend) leidinggevende functie bij je werkgever? Dan kan het voor jou aantrekkelijk zijn om je leidinggevende skills  verder te ontwikkelen. Tijdens deze opleiding ga in je rol van (beginnend) leidinggevende aan de slag met het aansturen van een team of project  bij knelpunten of problemen die zich voordoen in de werkuitvoering. Je achterhaalt waar dingen niet goed gaan, wie je daarbij nodig hebt om dit op te lossen en hoe je vervolgens te werk moet gaan om dit op te lossen.

Meld je nu aan

De feiten in het kort

Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Leerweg Startdatum Duur Kosten
BBL Min. deelname 19 januari 2022 1 jaar €306,-
+ overige kosten
1 augustus 2022 €624,-
+ overige kosten
BBL
Startdatum Duur Kosten
Min. deelname 19 januari 2022 1 jaar €306,-
+ overige kosten
1 augustus 2022 €624,-
+ overige kosten
Min. deelname
Let op!

Deze opleiding start bij voldoende aanmeldingen (10 of meer)

Meer informatie

Kies een leerweg:

Over deze opleiding

Tijdens deze eenjarige opleiding werk je als (beginnend) leidinggevende bij een bedrijf of organisatie die zich met handel en commerciële doelen bezighoudt. Een bedrijf die zich dus zo organiseert om verspilling te voorkomen en winst te genereren. 

Tijdens de opleiding leer je hoe je je eigen praktijkproject aan moet sturen. Dit houdt in: het in kaart brengen van specifieke bedrijfsprocessen, het achterhalen van knelpunten en problemen, weten welke medewerkers en functies daarbij betrokken zijn en met voorstellen komen om deze vervolgens te verbeteren. Tevens houd je je ook bezig met het bewaken en uitvoeren van het personeelsbeleid . 

De leerstof wordt je aangeboden doormiddel van theorie- en praktijklessen, onderzoek- en of praktijkopdrachten. De opleiding is opgedeeld in 4 periodes van elk tien weken. Aan elke periode is een thema gekoppeld.

School en werk

Tijdens de opleiding ga je 1 dag per week naar school. De lessen zijn op de woensdagen op het Deltion College. Je werkt daarnaast minimaal 20 uur per week.

Kosten

  • Cursusgeld € 606 per leerjaar  (bij start in januari 2021)
  • Boeken / leermiddelen, (voor het eerste leerjaar) ongeveer € 300
  • Laptop verplicht (zelf aanschaffen)


Voor deze opleiding bestaat vanuit de overheid geen tegemoetkoming in de studiekosten. De werkgever kan in aanmerking komen voor belastingvoordeel. Op onze website vind je meer informatie over mogelijke subsidies en belastingvoordeel.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding volg je keuzedelen. Een keuzedeel geeft je verdieping of verbreding van jouw kennis. Het opleidingsteam informeert je over de mogelijkheden bij de start van je opleiding.

Past deze opleiding bij jou?

Je bent flexibel en creatief om passende oplossingen te bedenken
Je bent verantwoordelijk en durft beslissingen te nemen
Je handelt op eigen initiatief en delegeert taken
Je bent sociaal en communicatief vaardig

Dit wordt jouw vakkenpakket

Projectmanagement
Leidinggeven
Personeelsbeleid/HRM
Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan / Burgerschap
Keuzedelen

Ook goed om te weten

Toelatingseisen

De opleiding leidinggevende in de handel en commercie is een zogenoemde specialistenopleiding. Dit betekent dat jij je pas kunt aanmelden voor deze opleiding als je een van de onderstaande diploma’s hebt behaald:
  • Mbo niveau 3
  • Mbo niveau 4
  • HAVO

Daarnaast werk je tijdens de opleiding voor minimaal 20 uur in de week bij een bedrijf of organisatie die zich met handel en commerciële doelen bezighoudt.
Lees meer over toelatingseisen en doorstroom mbo.

Kennismaking
Voldoe je aan bovengenoemde eisen, dan volgt een kennismakingsgesprek op school en bij je werkgever. Tijdens dit gesprek gaan we in op je motivatie, je kennis van de inhoud van de opleiding en je ideeën rondom je praktijkopdracht c.q. de knelpunten of problemen die binnen je werkuitvoering zich voordoen, die jij graag mee aan de slag wilt.

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!

Informatie aanvragen

Wil je de informatie over deze opleiding op een later tijdstip teruglezen? We hebben de PDF al voor je klaarliggen!

Voeg PDF toe aan je favorieten