Leerloopbaanpad Metselen en afwerken

Brancheopleiding 20 dagdelen €3.950,-

Ben jij al werkzaam als metselaar? En heb jij behoefte aan meer kennis op het gebied van het afwerking van muren of het metselen van niet-standaard onderdelen?

Via het Leerloopbaanpad Metselen en afwerken leer jij in 3 tot 6 maanden de kneepjes van het vak; van het metselen van een buitenspouwblad met muuropening, tot het metselen van een speklaag.


 

Meld je nu aan

De feiten in het kort

Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Niveau Startdatum Duur Kosten
Niveau 2 Flexibele instroom 20 dagdelen in 6 maanden €3.950,-
+ overige kosten
Niveau 2
Startdatum Duur Kosten
Flexibele instroom 20 dagdelen in 6 maanden €3.950,-
+ overige kosten

Meer informatie

Over deze cursus

Tijdens deze cursus leer jij de specialistische onderdelen van het metselen. Denk aan het metselen van een halfsteensmuur met een muuropening in verband, het aanbrengen van raamdorpelstenen, of het metselen van een in- en uitspringende speklaag. Ook leer je het doorstrijken, ook wel het pointeren van voegen. De scholing wordt verzorgd door Deltion in samenwerking met regionale opleidingsbedrijven RTC en OVG. En kan in Zwolle, Hardenberg en Genemuiden gevolgd worden.

Al ervaring in metselen? Tijdens de intake maken we inzichtelijk wat jij al kan en weet. Zodat er een passend traject opgesteld kan worden. 
Tegelijk start je ook bij een leerbedrijf waar de opgedane kennis meteen in de praktijk gebracht wordt. Je sluit het traject af met een officieel theorie- of praktijkexamen.

Het succesvol afronden van het traject wordt verzilverd met een deelvakbekwaamheidsbewijs van de Stichting Vakbekwaamheid Gebouwde Omgeving, ingeschaald in het NLQF (Nederlands Kwalificatieraamwerk). Dat biedt jou een goede uitgangspositie voor een vervolg in de sector.

Kosten*

  • De kosten bedragen €3.950,- (scholing is vrijgesteld van btw)
  • Gereedschapkosten optioneel +- € 80.- ​
  • Indiend je al loopbaanpad basis metselen hebt afgerond hoef je niet nogmaals gereedschap aan te schaffen.

Voor de leerloopbaanpaden zijn scholingssubsidies beschikbaar, zoals Upgrade jezelf van de regio Zwolle en het Ontwikkelfonds vanuit de Bouw & Infra. Zie het subsidieoverzicht voor meer details.

Lees meer over mogelijke financieringen

Studiemateriaal

Studiemateriaal, online-leeromgeving, licenties en readers, etc. worden door Deltion beschikbaar gesteld en ontvang je indien van toepassing op de eerste lesdag.

Certificaat

Als je deze brancheopleiding succesvol afrondt, ontvang je een deelvakbekwaamheidsbewijs van de Stichting Vakbekwaamheid Gebouwde Omgeving. Dit certificaat is ingeschaald in het NLQF (Nederlands Kwalificatieraamwerk). Daarmee kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kiezen om door te leren in het vak. Over alle mogelijkheden krijg je persoonlijk advies.

Opzet cursus

Past deze cursus bij jou?

Je bent zelfstandig
Je werkt nauwkeurig

Ook goed om te weten

Toelatingseisen

  • Wil jij leren metselen, ben je gemotiveerd en heb je een werkgever? Meld je aan en dan plannen we een intake gesprek om te kijken of we je via deze brancheopleiding klaar kunnen stomen voor het vak!

Veelgestelde vragen

Contact Deltion Business

Vraag informatie aan

Wil je de informatie over deze opleiding later nog eens teruglezen? We hebben een digifolder voor je klaarliggen!

Voeg de digifolder toe aan je favorieten (en vraag aan)