Gastouderroute

Versnelde mbo-opleiding 14 dagdelen €1.799,-

Wil jij starten als gastouder, maar heb je nog niet het juiste diploma? Met de versnelde mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders zet jij je praktijkervaring om naar een diploma!

Voor deze versnelde variant moet je ervaring hebben in het werken met kinderen, zelfstandig kunnen studeren, goede digitale vaardigheden hebben, en Nederlands en rekenen op minstens niveau 2F.

Meld je nu aan

De feiten in het kort

Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Niveau Startdatum Duur Kosten
Niveau 2 5 maart 2024 14 dagdelen in 5 maanden €1.799,-
+ overige kosten
Niveau 2
Startdatum Duur Kosten
5 maart 2024 14 dagdelen in 5 maanden €1.799,-
+ overige kosten

Meer informatie

Over deze opleiding

Deze versnelde mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn is volledig gericht op het werken als gastouder. Dit betekent dat jij praktijkervaring opdoet binnen de omgeving van de gastouder en dat je kennismaakt met de doelgroepen kinderen, jongeren en hun ouders.

Je volgt een traject van 5 tot 6 maanden waarin je (samen met medestudenten) aan diverse modules werkt. Per week is er een online bijeenkomst van 1 dagdeel (en soms 2 dagdelen) waarin extra uitleg over een thema wordt gegeven en examentrainingen Nederlands en rekenen worden verzorgd. Daarnaast loop je minimaal 1 dag (8 uur) per week stage bij een erkende gastouder.

Door individuele online coaching krijg je extra begeleiding in je eigen traject. De opleiding is zo opgezet dat je veel zelfstudie hebt en veel in de praktijk bezig bent met jouw opleiding. Qua studiebelasting moet je hierbij wekelijks uitgaan van 3 tot 4 online lesuren én 8 tot 10 uren zelfstudie.

Kosten

  • De opleiding: €1.799,- (scholing is vrijgesteld van btw).


Studiemateriaal

Studiemateriaal, online-leeromgeving, licenties, readers etc. worden door Deltion Business beschikbaar gesteld. Je ontvangt ze indien van toepassing op je eerste lesdag.

Diploma

Wanneer je alle examens succesvol afrondt, ontvang je het erkende mbo-diploma 'Helpende Zorg en Welzijn' op niveau 2. Het diploma haal je persoonlijk op bij Deltion College in Zwolle.

Doel en opzet

Past dit bij jou?

Je maakt makkelijk contact
Je bent hulpvaardig
Je kunt je goed inleven in anderen
Je kunt goed uitleggen

Ook goed om te weten

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met deze versnelde mbo-opleiding 'Gastouderroute' moet je aan de volgende toelatingseisen voldoen:
 
  • Je voldoet aan de wettelijke vooropleidingseis (vmbo diploma) en kan dat aantoonbaar maken met een kopie van je diploma;
  • Bij de start van de opleiding beschik je over een stageplek bij een gastouder die door SBB als erkend leerbedrijf geregistreerd staat;
  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je bent digitaal vaardig;
  • Je spreekt en schrijft Nederlands op niveau 2F of hoger (dit wordt getoetst door middel van een TOA instaptoets).
 
Na aanmelding via de website volgt een verzoek voor een kopie van je diploma en CV. Na toetsing van deze documenten wordt de TOA instaptoets opengezet en kan de instaptoets gemaakt worden.

Blijkt vanuit deze nulmeting dat je over het juiste niveau Nederlands en rekenen beschikt? Dan word je uitgenodigd door een docent voor een intake.
Tijdens de intake worden er vragen gesteld over onder andere je werkervaring en wordt de inschatting gemaakt of je geschikt bent deel te nemen aan deze versnelde mbo-opleiding. Na een positieve terugkoppeling van de docent word je officieel ingeschreven voor de opleiding.

Veelgestelde vragen

Contact Deltion Business

Vraag informatie aan

Wil je de informatie over deze opleiding later nog eens teruglezen? We hebben een digifolder voor je klaarliggen!

Voeg de digifolder toe aan je favorieten (en vraag aan)