Ondersteunen bij wonen en welbevinden

Cursus 10 weken € 1170,-

Werk je in de ondersteuning of huishouding van een zorginstelling en wil je graag de bewoners helpen bij het huishouden en assisteren bij hun sociale en recreatieve activiteiten? Volg dan de cursus Ondersteunen bij wonen en welbevinden en haal een erkend mbo-certificaat op niveau 2. 

Meld je nu aan

De feiten in het kort

Scroll onderstaande tabel om meer te zien
Start Duur Kosten
1 september 2021
1 februari 2022
17 mei 2022
10 weken € 1170,-

Meer informatie

Over deze training

Tijdens deze cursus leer je ondersteunende vaardigheden op het gebied van huishouden, onderhoud, voeding en sociale en recreatieve activiteiten. Hierbij werk jij volgens de voorschriften, procedures, richtlijnen en voorgeschreven (hulp)middelen, materialen en apparatuur van de organisatie. Je leert ruimtes op de juiste wijze in te richten en gebruiksklaar te maken, de zorgvrager gastvrij te ontvangen en te informeren en eenvoudige onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit te voeren en te rapporteren.
 

Kosten

  • Trainingskosten: € 1140,- (scholing is vrijgesteld van btw)
  • Studiemateriaal: €30,-
  • Er zijn geen extra kosten verbonden aan het examen
 

Studiemateriaal

Studiemateriaal, online-leeromgeving, licenties, readers etc. worden door Deltion Business beschikbaar gesteld en ontvang je indien van toepassing op de eerste lesdag.
 

Certificaat

Heb je het examen gehaald? Dan ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat.

Wat is een mbo-certificaat?
Een mbo-certificaat bevat een deel van de kwalificatie-eisen van een mbo-opleiding. De minister van OCW stelt met een regeling vast aan welke onderdelen van een mbo-opleiding een mbo-certificaat wordt verbonden. Een door de student behaald mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Doel en opzet

Past dit bij jou?

Je helpt graag een ander
Je hebt inlevingsvermogen
Je vindt het huishouden doen afwisselend werk
Je bent handig

Ook goed om te weten

Toelating

Voor deze cursus gelden er geen specifieke vooropleidingseisen. Wel moet je werkzaam zijn als huishoudelijk/ondersteunend medewerker in een zorg- of welzijnsorganisatie voor minimaal 16 uur per week. Tijdens de cursus maak je opdrachten op je werkplek onder begeleiding van een werkbegeleider.

Veelgestelde vragen

We helpen je graag verder!

Informatie aanvragen

Wil je de informatie over deze cursus op een later tijdstip teruglezen? We hebben de PDF al voor je klaarliggen!

Voeg PDF toe aan je favorieten