Zwolle,
10
oktober
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

Zwolle bundelt krachten tijdens Codeweek 2018 door initiatief van Deltion College, Hogeschool Windesheim en Stadkamer Zwolle

Vanuit de Zwolse basisscholen krijgen we steeds meer signalen dat men zoekt naar manieren om kinderen te laten kennismaken met digitale tools. Wat zou het mooi zijn om kinderen niet alleen online te laten ‘consumeren’, maar ook juist online te leren produceren. Zelf iets maken geeft namelijk enorm veel voldoening voor leerlingen van alle onderwijsniveaus.
Arie Koning, projectleider Promotie Techniek
Samenvatting

Na het succes van vorig jaar zullen ook dit jaar meer dan 500 leerlingen uit groep 7 en 8 van elf Zwolse basisscholen kennismaken met programmeren. Dit gebeurt tijdens een groot event op 16 en 17 oktober op het evenementenplein van het Deltion College. Tijdens het programmeerevent voeren de leerlingen opdrachten uit met het programma ‘Scratch’. De deelnemende scholen van vorig jaar verdiepen zich nu in ‘het Geheim van Dieren’, de nieuwe deelnemende scholen gaan aan de slag met ‘het Geheim van Zwolle’.

Basisscholen moeten worden gestimuleerd om leerlingen, die over tien jaar de arbeidsmarkt zullen betreden, kennis en vaardigheden mee te geven die ze voorbereidt op de nieuwe digitale wereld. Het stimuleren van computational thinking is noodzakelijk en sluit aan bij de doelstellingen van het Nationaal Techniekpact 2020. Bij computational thinking, gaat het om het creatief nadenken over het inzetten van digitale tools om een probleem op te lossen.

Tijdens het programmeerevent voeren de basisschool leerlingen diverse opdrachten uit, waarbij ze begeleiding en ondersteuning krijgen van Deltion en Windesheim studenten. Als alle opdrachten goed worden uitgevoerd krijgen leerlingen een codereeks waarmee ze een kluis kunnen openen of een robotinsect kunnen aansturen. Verder zijn er ook prijzen te winnen. De basisscholen ontvangen ook nog een vervolgopdracht. Deze opdracht kunnen de leerlingen in de klas of thuis maken. De winnende basisschool ontvangt een passende prijs.

Het programmeerevent vindt dinsdag 16 en woensdag 17 oktober plaats op het Sweelinckplein bij het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle.

Voor vragen over de organisatie van dit evenement kunt u contact opnemen met:Arie Koning, projectleider Techniek Deltion College / [email protected] / +31388503828