Zwolle,
13
november
2018
|
11:00
Europe/Amsterdam

Vmbo-leerlingen ontdekken op een leuke manier de profielkeuzes tijdens Deltion Discover

Deltion Discover 19 en 20 november 2018

Samenvatting

Voor het derde jaar op rij komen ook dit jaar meer dan 1700 vmbo-leerlingen uit Zwolle en omstreken om op 19 en 20 november mee te doen aan het beroepenevenementen bij het Deltion College. Door middel van het beroepenevenement Deltion Discover, helpt het Deltion College tweedejaars vmbo-leerlingen door middel van plezier en praktijkervaringen het juiste vmbo-profiel te kiezen.

Al op jonge leeftijd moeten kinderen een keuze maken voor een profiel en daarmee dus ook hun toekomstige richting en opleiding.In het tweede jaar staat het kiezen van een profiel centraal. Er zijn in totaal tien vmbo-profielen. Voor Deltion is de aansluiting tussen vmbo en mbo een belangrijk aandachtspunt. Een goed beeld van opleidingen en beroepen kan de kans op uitval in het mbo verkleinen. Eén van de activiteiten die Deltion in dit kader aanbiedt is Deltion Discover.

Deltion Discover
Op 19 en 20 november zijn de tweedejaars leerlingen één dagdeel welkom bij Deltion.Tijdens dit dagdeel maken ze kennis met drie beroepen aan de hand van doe-activiteiten. De leerlingen konden vooraf kiezen uit 29 beroepen. Van procesoperator tot meubelmaker en van schoonheidsspecialist tot militair.

Deltion Discover vindt 19 en 20 november van 9.15 tot 16.20 uur plaats op het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle.

Meer informatie over Deltion Discover staat op www.deltion.nl/discover.