Zwolle,
02
juli
2019
|
16:25
Europe/Amsterdam

Vijf Deltion studenten door naar de World Skills in Kazan

Wereldkampioenschappen voor beroepen in Kazan van 22 – 27 augustus

Nu al trots op studenten Erik Hop, Sander Damsma, Myron Kouffeld, Jasper Olthuis en Hugo Rijsman. Zij doen van 22 tot en met 27 augustus 2019 mee aan de Wereldkampioenschappen voor beroepen in Kazan (Rusland)! De Nederlandse Kampioenen in hun eigen vakrichting maken nu nog vele trainingsuren om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. De vijf studenten, afkomstig uit de gehele regio, maken deel uit van Skills Team Nederland (team NL), een zeer divers team van in totaal 29 nationaal mbo-kampioenen en – voor het eerst – 1 vmbo-leerling. Deltion is zeer goed vertegenwoordigd tijdens deze Wereldkampioenschappen voor beroepen. Wij stellen de vijf toppers dan ook graag even voor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts Jasper Olthuis, Sander Damsma, Myron Kouffeld , Erik Hop, Hugo Rijsman.

Jasper Olthuis (Elektrotechnicus Gebouwen)
Jasper (21 jaar) komt uit ’t Harde en werkt via InstallatieWerk bij Van der Sluis technische bedrijven. Jasper volgt de opleiding Service en Onderhoud Werktuigkundige installaties op Deltion. Jasper is momenteel bezig aan zijn 1e jaar. Maar hij deed al eerder de opleiding Elektrotechniek. En daar behaalde hij ook goud. Net zoals nu tijdens het NK. Bij het WK in Kazan streeft Jasper naar het hoogst haalbare!

Sander Damsma (Sanitaire en verwarmingstechnicus)
Sander (20 jaar) komt uit Meppel en werkt via InstallatieWerk bij Van der Sluis technische bedrijven. Sander zit in het eerste jaar van de opleiding Elektrotechnicus Gebouwen niveau 2 op het Deltion College. Voordat Sander begon aan deze opleiding heeft hij de opleidingen Werktuigkundige installaties op zowel niveau 2 als niveau 3 afgerond. Hij won goud op het NK. En nu door naar het WK!

Myron Kouffeld (Grafisch Vormgever)
Myron (20 jaar) komt uit Kampen. Hij volgt de opleiding Grafisch Vormgeven op het Deltion College en zit in het 4e jaar. Op het NK behaalde hij goud! Hierdoor krijgt hij nu de kans om zijn vakmanschap te tonen op het WK in Kazan.

Erik Hop (Metselen)
Erik (20 jaar) komt uit Ermelo, werkt bij Vanlagen Metselwerken en zit momenteel is het 4e jaar van de opleiding Allround Metselaar op het Deltion College. Tijdens het NK in de Rai in Amsterdam heeft hij een fantastisch bouwwerk uit Kazan nagemaakt. Hij wist daarmee een overtuigende eerste plaats te bemachtigen.

Hugo Rijsman (Lasser TIG)
Hugo (21 jaar) komt uit Borne, werkt bij Luma Hengelo en zit in het 2e jaar van de opleiding Technicus Engineering niveau 4 op Deltion. Hij is al twee jaar lang Nederlands Kampioen. Op het EK werd hij vierde en haalde Hugo een Medal of Excellence. Dat wil hij dit jaar ook tijdens het WK bereiken.

WorldSkills
WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden strijden tegen elkaar om de titel van beste vakman of vakvrouw ter wereld. Om het jaar wordt dit WK georganiseerd. De editie van 2019 vindt plaats in Kazan, Rusland. Tijdens WorldSkills 2019 vinden er vakwedstrijden plaats in 56 beroepen. Nederland doet mee aan 27 van deze onderdelen.

Op 10 augustus zwaaien we alle Nederlandse kandidaten die deelnemen aan het WK voor beroepen in Kazan uit. Om ze nog even in het zonnetje te zetten en ze alvast heel veel succes te wensen. Op 19 augustus vertrekken zij vervolgens naar Kazan.