Zwolle,
27
augustus
2018
|
15:09
Europe/Amsterdam

Studenten Deltion College exposeren tijdens World Press Photo

Samenvatting

Van 30 augustus tot 24 september 2018 wordt het project ‘De Stad Vertelt – World Press Photo18’ gepresenteerd in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Naast de internationale World Press Photo tentoonstelling 2018 is beeldend werk te zien van studenten grafische vormgeving, fotografie/video en sociaal werk van het Deltion College.

Met een foto-/videowedstrijd onder studenten haakt het Deltion College aan bij de World Press Photo tentoonstelling Zwolle 2018. Ruim vijftig studenten grafische vormgeving, fotografie en video hebben in een lessenserie van negen weken gewerkt aan de opdracht: ‘’Maak je eigen fotoserie of video in de World Press Photo-categorie Daily Life. Een serie over het dagelijks leven. Jouw leven, het leven van een ander, een groep, in een stad, buiten of binnen, noem maar op! Het is jouw keuze. Jij legt het vast en kiest het onderwerp dat je wilt delen met de wereld.’’

Studenten sociaal werk van het Deltion College hebben beeldverhalen gemaakt van vier projecten in de wijk Holtenbroek; Bezoekvrouwen, Schippersechtpaar, PolitieKids en Minibieb. Tijdens dit onderwijsproject stond de ontmoeting tussen studenten sociaal werk en bewoners van de wijk Holtenbroek centraal. Het verkennen van elkaars leefwereld en die vormgeven vanuit de eigen ervaring. Onder begeleiding van professionals fotografie en audiovisueel beeld hebben studenten hun ervaring vervolgens vertaald in beeldend werk.

Het beeldend werk fotografie en video van alle studenten is onder de loep genomen door een professionele jury. De winnende series zijn te zien tijdens de World Press Photo tentoonstelling in Het Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

Meer weten over ‘De Stad Vertelt – World Press Photo18’? Kijk dan op: www.worldpressphotozwolle.nl