Zwolle,
01
november
2018
|
14:15
Europe/Amsterdam

Samenwerking Deltion College en Leger des heils

Samenvatting

Hoe creëer je gelijke kansen voor groepen met kwetsbare posities, die niet schoolvaardig, maar wel leervaardig zijn? Vanuit dit vraagstuk hebben het Deltion College Zwolle en het Leger des Heils hun krachten gebundeld, waarvan op 5 november de officiële aftrap is.

Begin september is het project gestart, het opleiden van kwetsbare groepen die niet schoolvaardig zijn maar wel leervaardig. Studenten krijgen de kans om met behulp van begeleiding en scholing stappen te maken richting de arbeidsmarkt of om door te stromen naar ander onderwijs. Er wordt een vertrouwde omgeving gecreëerd buiten de muren van het Deltion, met extra ondersteuning van een coach en een persoonlijke begeleider van het Leger des Heils.De lessen worden door Saskia van der Meulen gegeven op deze locatie, die het Leger des Heils beschikbaar heeft gesteld. De studenten hebben een stage plek binnen de leerbedrijven van het Leger des Heils. 

Op 5 november wordt door middel van een handtekening actie deze samenwerking bevestigd. Tijdens deze middag zullen college directeur: Mobiliteit, Logistiek & START.Deltion Harald Leeuwis en directeur Dik van den Hoek, Leger des Heils vertellen wat deze samenwerking zo belangrijk maakt. En hoe we ervoor kunnen zorgen, door middel van samenwerkingen en het bundelen van krachten, dat iedereen gelijke kansen verdiend en ook krijgt! 

U bent van harte welkom om deze middag aanwezig te zijn. Inloop is vanaf 13.30 bij het 50|50 Workcenter van het Leger des Heils. Tussen 14.00 en 15.00 worden de handtekeningen gezet en vertellen diverse betrokkenen over de kracht en het belang van dit soort samenwerkingen. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Hol – Kruimink, Opleidingsmanager START.Deltion | +31388503950 | [email protected]