Zwolle,
26
maart
2019
|
10:15
Europe/Amsterdam

Pictorius Windkraft: Berufscolleg Duitsland en Deltion College Nederland ontwikkelen lespakket voor windenergie.

download
Pictorius Windkraft_NL_SUB
Samenvatting

Pictorius Berufscolleg Coesfeld, Berufscolleg Beckum en het Deltion College werken samen aan een duurzaam doel: leerlingen en windenergie met elkaar verbinden. Een educatieve, internationale en duurzame samenwerking die de partners het afgelopen jaar bereikten door het ontwikkelen van een uniek lespakket; Windkoffers.

De drie scholen werden geïnspireerd door de UNESCO 2030 agenda voor duurzame ontwikkeling, en in het bijzonder door doel 7: duurzame, betaalbare en betrouwbare energie voor elke bewoner.Aan basis- en middelbare scholen in Duitsland en Nederland worden speciale experimenteerkits aangeboden, ook wel Windkoffers genaamd. De Windkoffer bevat een schat aan materialen, waarmee kinderen kunnen ontdekken hoe ze duurzame energie kunnen winnen uit een natuurlijke bron zoals de wind. Een grenzeloos duurzaam project dus!

Pictorius Windkraft is een project ván en vóór studenten. De Windkoffers zijn ontwikkeld door Duitse en Nederlandse mbo-studenten van de afdelingenmetaal, elektrotechniek, hout-en bouwtechniek en ook ICT. Een overkoepelend project, dat verschillende disciplines samenbrengt.

De productie van deze Windkoffers wordt mede mogelijk gemaakt door giften van bedrijven en internationale subsidies. Zo heeft het project, naast zijn duurzaamheidsdoelstellingen, ook het aspect van verbetering van de samenwerking tussen Europese regio’s. Dit betekent samen leren, van elkaar leren en grenzen overwinnen!

Nieuwsgierig naar meer? Kijk dan op http://www.pictorius-windkraft.de/ of bekijk ook onze Windkraft film op Deltion.tv https://deltion.tv/watch/348