Zwolle,
24
september
2018
|
13:47
Europe/Amsterdam

Op weg naar EuroSkills 2018

Drie Deltion talenten naar EuroSkills in Budapest

Samenvatting

Trots! Bij de EuroSkills 2018 nemen maar liefst drie Deltionstudenten deel aan de kampioenschappen: Julian van Lohuizen (Sanitaire- en Verwarmingstechnicus), Hugo Rijsman (Lasser) en Jasper Olthuis (Elektrotechnicus Gebouwen). Tijdens de Skills Heroes wedstijden in maart werden zij al Nederlands Kampioen in hun vakrichting. Samen met nog 28 Nederlandse vaktalenten reizen Julian, Jasper en Hugo eind september af naar Budapest. De Europese Kampioenschappen voor beroepen vindt plaats van 26 tot en met 28 september in Budapest (Hongarije).

De talenten
Julian (21) komt uit Wijthmen, werkt via InstallatieWerk bij Elders Totaalinstallateur, studeert bij Deltion én deed eerder al mee aan de WorldSkills 2017. Twee jaar achter elkaar wist Julian de titel Nederlands Kampioen in de vakrichting Sanitaire- en Verwarmingstechnicus binnen te slepen. “Het is echt een geweldige ervaring dat ik nu ook nog de EuroSkills kan meemaken. Ik ga ervoor!”

 

 

“Er zitten veel trainingsuren in, maar deze ervaring pakt niemand ons meer af. We laten het gewoon op ons af komen.”
Jasper en Hugo

Voor Jasper (’t Harde) en Hugo (Hengelo), die beiden 20 jaar zijn, is het allemaal nieuw. “Er zitten veel trainingsuren in, maar deze ervaring pakt niemand ons meer af. We laten het gewoon op ons af komen.” Naast de studie bij Deltion werkt Jasper via InstallatieWerk bij Boer en Van Veen en Hugo werkt bij Luma Hengelo.

WorldSkills Netherlands
WorldSkills Netherlands, partnerorganisaties en het Deltion College zetten zich samen in om Hugo, Jasper en Julian zo goed mogelijk voor te bereiden op hun wedstrijd in Budapest. Maar met hun, ervaring, inzet en enthousiasme gaan de drie heren vast heel ver komen!

Wij wensen Hugo, Julian en Jasper heel veel succes!

Meer informatie
Op www.teamnederland.com kun je terecht voor alle informatie over de Nederlandse deelname aan EuroSkills 2018.

Op www.euroskills2018.com vind je alle informatie over het evenement.