Zwolle,
26
november
2018
|
15:57
Europe/Amsterdam

Nieuw: opleiding Financieel Dienstverlener / Assistent Makelaar

Door de financiële crisis van enige jaren geleden, heeft de financiële branche nog steeds te maken met een slecht imago als werkgever. De economie draait intussen echter weer op volle toeren, waardoor de vraag naar gediplomeerde mbo’ers Financiële Dienstverlening groot is. Financiële adviesbureaus, makelaarskantoren, hypotheekverstrekkers, verzekeringsmaatschappijen, assurantiekantoren, leasemaatschappijen en uitzendbureaus hebben een grote behoefte aan klantgerichte mbo’ers die beschikken over actuele financiële vakkennis.

Bekijk hier de film waarin werkgevers en werknemers vertellen over werken in de financiële sector en de kansen die het biedt.

Daarom start het Deltion College in september 2019 met de niveau 4 BOL-opleiding Financieel Dienstverlener / Assistent Makelaar, een unieke en praktijkgerichte opleiding die goed aansluit op de laatste ontwikkelingen in de financiële- en vastgoedwereld.

Van ervaren leraren en professionals uit het werkveld leren studenten alles over financiële producten, zoals betalingen, leningen, verzekeringen, sparen/beleggen en hypotheken. Via de module ‘Assisteren van de vastgoedmakelaar’ leren studenten om bezichtigingen en taxaties te begeleiden, te adviseren over aan- en verkoopstrategieën en administratieve zaken rondom de aan- en verkoop van onroerend goed (woningen, gebouwen en kavels) uit te voeren. Tijdens de opleiding kunnen studenten diverse WFT (Wet Financieel Toezicht) diploma’s behalen bij een externe partner.

Aan het werk of doorstuderen
Door de grote vraag naar gediplomeerde mbo-ers Financiële Dienstverlening is de kans groot dat studenten na afronding van de opleiding direct aan het werk kunnen. Toch liever doorstuderen? Deze opleiding biedt een goede aansluiting op het HBO of de Academie voor Vastgoed. Met dit diploma beschikken studenten over dé vooropleiding voor de brancheopleiding tot Assistent Makelaar van SVMNIVO.

Meer weten over deze opleiding? Kijk dan op: https://www.deltion.nl/jongeren-onderwijs/dossier/commerci-le-dienstverlening/financieel-dienstverlener-assistent-makelaar