Zwolle,
10
mei
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Het Deltion College: trotse deelnemer van BEIT

Samenvatting

BEIT staat voor Bouw En Installatie Talent. BEIT begeleidt medewerkers in de bouw en installatietechniek twee jaar lang met hun groei en ontwikkeling. Het gaat om een unieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Handen ineen geslagen
Hoe kun je de arbeidsomgeving van medewerkers in de bouw en installatietechniek in Regio Zwolle zo aantrekkelijk te maken, dat medewerkers graag in deze regio willen (blijven) werken? Met deze vraag in gedachten, hebben het Deltion College, Hogeschool Windesheim en acht bedrijven de handen ineen geslagen en BEIT bedacht.

Voor de starter en de ervaren medewerker
BEIT is begonnen als traineeship om starters met mbo-niveau een kans te geven om te ontdekken waar hun kwaliteiten en ambities liggen. En om door te groeien na hun opleiding. BEIT heeft zich nu doorontwikkeld en is ook zeer aantrekkelijk voor de meer ervaren medewerker.

Bijgesteld en aangescherpt
BEIT wordt steeds bijgesteld en aangescherpt. Zo is BEIT niet meer alleen voor net afgestudeerden, maar ook voor ervaren medewerkers een mooie kans om zich te ontwikkelen.

Voor de starter
Jongeren vinden het vaak lastig om de juiste keuze te maken. De diversiteit binnen de bouw is groot. BEIT biedt hen een baan aan met een praktijkgericht opleidingsprogramma om door te ontwikkelen. Binnen het programma krijgen ze de mogelijkheid om op drie verschillende plekken te werken om zo te ontdekken wat hun ideale werkplek is. BEIT geeft een net afgestudeerde hiermee een bredere start.

Voor de ervaren medewerker
BEIT is er nu dus ook voor de mensen die al even aan het werk zijn. Om door te kunnen groeien is er een praktijkgericht opleidingsprogramma ontwikkeld met aandacht voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. BEIT is laagdrempelig en kijkt naar wat de deelnemer nodig heeft om de juiste ontwikkelstap te maken.

Deelnemende bedrijven zijn: Van den Berg groep, Van Wijnen, Breman, Hemmink, Lenferink, Unica, Trebbe en Raab Karcher. Vanuit het onderwijs zijn het Deltion College en Hogeschool Windesheim kartrekker.

www.bouweninstallatietalent.nl