Zwolle,
03
juni
2019
|
15:34
Europe/Amsterdam

Het breedste aanbod tweetalige opleidingen

Deltion College heeft landelijk gezien het breedste aanbod tweetalige mbo-opleidingen. Deze opleidingen zijn bovendien internationaal erkend. Een mooie kans voor ambitieuze studenten die aan de slag willen in een internationale werkomgeving of willen doorstuderen.

Een mooi voorbeeld is Leandro, een student International Hospitality Studies. Hij meldde zich aan voor de Hilton Class en liep stage bij verschillende afdelingen van verschillende merken van Hilton. Een van zijn stages liep hij bij de front office van het Waldorf Astoria in Berlijn. Als voorbereiding op deze stage volgde hij een taalcursus van twee weken aan het Goethe Instituut. Zijn laatste stage liep Leandro als Cluster Sales Assistant Trainee bij Hilton Nederland. Een mooie kans, omdat salesstages in het algemeen vervuld worden door hbo-studenten. Vanwege zijn goede schoolresultaten en werkhouding werd hij toch aangenomen. Tijdens deze stage kreeg Leandro de kans om mee te werken aan een aantal grote campagnes voor Hilton. In het nieuwe schooljaar start Leandro aan de Hoge Hotelschool in Den Haag, waar hij is aangenomen voor het International Fast Track programma.

Het onderwijsprogramma van de tweetalige opleidingen wijkt af van dat van de Nederlandstalige varianten. Studenten doen meer verdiepende kennis en vaardigheden op die een internationale werkomgeving van hen vragen. Gedurende de gehele opleiding krijgen studenten intensieve begeleiding. Zowel op school als tijdens stage worden studenten gestimuleerd om het maximale uit zichzelf te halen. Als de student de opleiding succesvol afrondt, ontvangt de student een internationaal erkend BTEC diploma. Studenten die willen doorstuderen in het hbo maken kans om vrijstellingen te krijgen voor bepaalde vakken in het hbo. Bovendien geeft het diploma toegang tot diverse internationale scholen wereldwijd.

Deltion heeft acht internationaal georiënteerde en tweetalige opleidingen (niveau 4):

Leerlingen die zich inschrijven voor een tweetalige opleiding krijgen eerst een intakegesprek. Aan de hand van dit gesprek wordt bepaald of de leerling over de juiste vaardigheden beschikt om de opleiding succesvol af te ronden en wordt toegelaten tot de opleiding. Ieder jaar volgen 900 tot 1.000 Deltionsstudenten een tweetalige opleiding.