Zwolle,
10
juli
2019
|
09:30
Europe/Amsterdam

Eerste studenten geslaagd voor Harteraad Beweegcoach

Begin deze week ontvingen vijf studenten Sport & Bewegen naast hun diploma Coördinator Sport en Bewegen het allereerste certificaat Harteraad Beweegcoach. De studenten zijn middels dit certificaat officiële Harteraad beweegcoaches en kunnen ingezet worden om mensen met hart- en vaataandoeningen te begeleiden bij het juiste beweegaanbod. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Harteraad
In Nederland zijn er 1,4 miljoen mensen met hart- en vaataandoeningen. Dit aantal zal stijgen naar 1,9 miljoen in 2030. Alle hens aan dek om te zorgen dat mensen geen hart- en vaatziekte krijgen én om te zorgen dat mensen die wel een hart- en vaataandoening hebben daar zo min mogelijk last van ondervinden. Bewegen verbetert de conditie van hart- en bloedvaten. Door bewegen wordt de kans op sterfte aan hart- en vaatziekten verlaagd met 25 tot 30%, men krijgt meer uithoudingsvermogen, een betere bloeddruk, een beter lipidenprofiel (cholesterol) en een betere kwaliteit van leven.

Telkens blijkt uit inventarisaties van Harteraad hoe moeilijk het is om na hartrevalidatie of gesuperviseerde looptraining een sport te vinden die bij hen past. “Een eenzame zoektocht” vertellen patiënten. Harteraad zorgt daarom voor een beweegaanbod waar mensen met een hart- en vaataandoening veilig, verantwoord en met plezier kunnen bewegen en sporten. De begeleiding vindt plaats door een Harteraad beweegcoach. Begin deze week zijn de eerste beweegcoaches bij Deltion geslaagd.