Zwolle,
04
juli
2019
|
12:45
Europe/Amsterdam

Eerste groep studenten SVH brancheopleidingen nemen diploma in ontvangst op het Deltion College

De eerste groep studenten die de SVH brancheopleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok op het Deltion College hebben gevolgd, namen vorige week hun diploma in ontvangst. In totaal kregen 15 studenten een diploma.

Gestart in 2018
Sinds september 2018 is het mogelijk om de SVH brancheopleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok te volgen op het Deltion College. Hiermee speelt Deltion in op de grote tekorten aan vakbekwaam personeel in de horeca, in het bijzonder aan goed opgeleide koks.

Diploma binnen acht maanden
In tegenstelling tot de reguliere mbo-opleidingen volgden de studenten van de brancheopleidingen geen generieke vakken, zoals Engels en Nederlands. Dit maakt het voor studenten mogelijk om deze opleiding af te ronden in 8 maanden tijd. "Zelf wilde ik vooral nieuwe kennis opdoen over voeding en kooktechnieken. Generieke vakken heb ik in het verleden al behaald. Deze brancheopleiding bood mij de mogelijkheid om echt alleen aan de slag te gaan met koken, dat vond ik een groot voordeel", aldus student Tim.

Nieuw startmoment
In september 2019 gaan de SVH brancheopleidingen weer van start. Mocht je een passie hebben voor koken en wil je meer? Of werk je al een geruime tijd in de keuken en wil je verder groeien? Kijk dan voor meer informatie over de brancheopleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok op www.deltion.nl/horeca.