Zwolle,
27
november
2018
|
13:25
Europe/Amsterdam

Geen gevaar geweest voor studenten, medewerkers en omwonenden het Deltion College

Update woensdag 28 november: De jongen die gisteren, dinsdag 27 november, is aangehouden naar aanleiding van dreigementen is in de loop van dinsdagavond heengezonden. Uit de eerste verhoren is niet komen vast te staan dat de bedreigingen daadwerkelijk door hem zijn geuit. Uit onderzoek is inmiddels duidelijk gebleken dat er geen gevaar heeft gedreigd of dreigt richting studenten, medewerkers en omwonenden van onze school. 

Dinsdagochtend werd er op social media een dreigement aangetroffen. Omdat er gedreigd werd met vuurwapengeweld heeft de politie het zekere voor het onzekere genomen en volgens protocol opgeschaald. Aan het begin van de middag kon een verdachte aangehouden worden. Omdat er op dat moment verder geen concrete dreiging meer bestond werden alle voorzorgsmaatregelen ingetrokken. Uit verder onderzoek moet blijken wie de tweet heeft verstuurd en wat de bedoeling was van het bericht. 

Heb je naar aanleiding van deze gebeurtenis nog vragen of wil je hierover in gesprek? Stuur dan een mail naar: [email protected]

Dinsdag 27 november: Deltion werd via Twitter geconfronteerd met een serieuze dreiging. Dit bericht was gericht aan de politie. Deltion heeft in nauwe samenwerking met de politie de dreiging serieus opgepakt. Uit voorzorg heeft de politie volgens protocol extra gesurveilleerd in de omgeving van het Deltion College. De politie heeft binnen een uur de verdachte in de thuisomgeving aangehouden en daarmee was de dreiging opgeheven. Daarbij geldt dat studenten, medewerkers en omwonenden van Deltion op geen enkele manier in gevaar zijn geweest.

De politie doet op dit moment nader onderzoek. We houden u op de hoogte via onze website.