Zwolle,
19
november
2018
|
19:05
Europe/Amsterdam

Deltionstudenten Willem en Hugo kanshebbers voor prijzen

Vandaag, op de dag van het mbo, maken Deltionstudenten Willem Bergman en Hugo Rijsman kans om een mooie prijs binnen te halen. Willem (student opleiding Veiligheid en Vakmanschap, Grondoptreden) dingt mee naar de titel van mbo-ambassadeur van Nederland. Hij zit bij de laatste tien overgebleven studenten en heeft ruim 30 studenten achter zich gelaten. Tijdens het mbo-gala wordt bekendgemaakt of Willem ook daadwerkelijk gewonnen heeft.

Berg Award
Student Hugo Rijsman (lassen), werd afgelopen september vierde bij de EuroSkills in Boedapest. En is nu genomineerd voor de Berg Award. Ook deze award wordt uitgereikt tijdens de dag van het mbo. De Berg Award is in het leven geroepen door WorldSkills Netherlands voor de internationale deelnemer die zich buitengewoon heeft ingespannen in de voorbereiding op EuroSkills. Hij of zij is een ambassadeur voor zijn of haar vak en heeft uitdagingen overwonnen. Hugo Rijsman is één van de vijf studenten die genomineerd is.

Uitslag

Helaas hebben de mannen net niet gewonnen. Hugo is in de top drie geeindigd en Willem in de top 10. Eline Berghuis, communicatieadviseur: "We bedanken Hugo en Willem voor hun inzet en zijn hoe dan ook trots op hun deelname en nominatie."