Zwolle,
20
juni
2018
|
16:09
Europe/Amsterdam

Studenten Horeca pakken goud met ‘De gezonde Sportkantine’

Samenvatting

Elisa Meester en Famke van der Lei, studenten van Deltion, hebben op dinsdag 19 juni met het project ‘De Gezonde Sportkantine’ van De Nieuwe Hanze Unie de eerste prijs gewonnen. Dit deden zij tijdens de Ondernemerschapswedstrijd in de categorie maatschappelijk verantwoorde activiteiten.

Het afgelopen jaar zijn Elisa en Famke samen met studenten van Windesheim en Landstede bezig geweest met het project De Gezonde Sportkantine van De Nieuwe Hanze Unie. Met als doel: sportkantines in Zwolle gezonder maken. Door middel van roadshows gingen de studenten met foodtrucks naar sportverenigingen en introduceerde daar gezonde alternatieve hapjes. De opdracht kwam vanuit Netwerk Zwolle Gezonde Stad en gemeente Zwolle.

 

“Ik ben super trots op deze studenten die een mooi staaltje ondernemerschap lieten zien tijdens deze projectperiode.”
Lotte van Hal, Projectleider van De Nieuwe Hanze Unie

Op naar goud!
Dinsdag 19 juni was de dag! Op deze dag pitchten alle genomineerden hun ideeën aan de jury. Zo ook de studenten Elisa en Famke. En met succes! Want zij gingen er met de winst vandoor! “Het was spannend maar we hebben ons verhaal goed overgebracht. De Gezonde Sportkantine is een ijzersterk concept en dat zag de jury ook”; aldus Elisa. “Het is een mooie afsluiting van het project en schooljaar. We hadden dit absoluut niet verwacht en we zijn hartstikke blij en trots”; vertelt Famke. Projectleider Lotte van Hal van De Nieuwe Hanze Unie; “Ik ben super trots op deze studenten die een mooi staaltje ondernemerschap lieten zien tijdens deze projectperiode.”

De Nieuwe Hanze Unie
De Nieuwe Hanze Unie is de plek waar de vier O’s op een ultieme manier met elkaar samenwerken. Studenten van verschillende opleidingen en niveaus – MBO en HBO – werken samen om overheid, onderwijs, ondernemers en onderzoekers te helpen.