Zwolle,
11
maart
2019
|
14:19
Europe/Amsterdam

Deltion haalt de democratie in huis

Stemloket op Deltion tijdens Provinciale Statenverkiezingen

Samenvatting

Wat weten Deltionstudenten eigenlijk van de provincie en de aankomende Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart a.s.? En hoe motiveer je studenten om te stemmen tijdens deze verkiezingen? Deltion, provincie Overijssel en ProDemos hebben de handen in één geslagen om studenten in aanloop naar de verkiezingen bewust te maken van het belang van stemmen.

Deltion haalt de democratie in huis
Robbert Schutter, projectleider Loopbaan en Burgerschap is initiatiefnemer: "Deltionstudenten worden niet alleen opgeleid voor een beroep, maar ook tot burgers die hun rol in de maatschappij en politiek kunnen spelen. Daarom haalt Deltion de democratie in huis. Doormiddel van verschillende activiteiten wordt op een betekenis- en belevenisvolle manier invulling gegeven aan de politiek-juridische dimensie van Loopbaan en Burgerschap. Zo vinden er gastlessen plaats vanuit Prodemos, kunnen studenten stellingen behandelen via een app van de provincie en gebruik maken van de StickerStemWijzer als voorbereiding op de verkiezingen. Daarnaast vindt er tijdens de verkiezingsdag op het Sweelickplein een festival plaats met o.a. een quiz, politieke bingo en debatten met statenleden."

Deltionstudenten worden niet alleen opgeleid voor een beroep, maar ook tot burgers die hun rol in de maatschappij en politiek kunnen spelen
Robbert Schutter, projectleider Loopbaan en Burgerschap

Breng je stem uit op Deltion
Naast alle activiteiten rondom de verkiezingen is Deltion op 20 maart ook één van stemlokalen waar Deltioners, omwonenden en Zwollenaren hun stem kunnen uitbrengen. Woon je in de gemeente Zwolle? Neem dan je stempas mee en kom tussen 9.00 -17.00 naar het Studenten SuccesCentrum (begane grond gebouw Geel) en breng je stem uit. Woon je in niet in de gemeente Zwolle, maar wel in Overijssel? Dan kun jij je stempas omzetten in een kiezerspas en alsnog stemmen op Deltion. Lees meer over hoe je je stempas kan omzetten. Wanneer je niet in Overijssel woont is het met deze verkiezingen helaas niet mogelijk om in een andere provincie te stemmen.