Door mee te doen aan Shell Eco-marathon willen we leerlingen laten nadenken over duurzaamheid, een belangrijk thema hier op school. Ook is het leuk om als mbo-school de uitdaging aan te gaan en het op te nemen tegen teams van universiteiten en hogescholen uit heel Europa.
Stefan de Koning, leraar Deltion College.
Zwolle,
05
juli
2018
|
10:30
Europe/Amsterdam

Deltion Eco team aanwezig bij prestigieuze Shell Eco-marathon in London

Samenvatting

Van 5 tot en met 8 juli strijdt het Deltion Eco studententeam tijdens de 33ste editie van Shell Eco-marathon, samen met 172 teams uit 24 landen in London. Om met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuig zo efficiënt mogelijk te rijden.

Naast zelf bezig zijn met technische innovaties en energiezuinigheid, is aandacht vragen voor duurzaamheid en technologie belangrijk voor de teams. Voor het Deltion Eco Team van het Deltion College uit Zwolle staat het overbrengen van en enthousiasmeren voor duurzame mobiliteit centraal.“We doen als school mee om leerlingen te motiveren en te activeren”, vertelt Stefan de Koning, leraar op het Deltion College en begeleider van het Deltion Eco Team.“Door mee te doen aan Shell Eco-marathon willen we leerlingen laten nadenken over duurzaamheid, een belangrijk thema hier op school. Ook is het leuk om als mbo-school de uitdaging aan te gaan en het op te nemen tegen teams van universiteiten en hogescholen uit heel Europa.”

12 studenten van autotechniek en werktuigbouwkunde hebben de afgelopen maanden samengewerkt om donderdag 5 juli door de keuring heen te komen. Zaterdag 7 juli zal dan de race plaatsvinden. Tijdens de keuring worden verschillende onderdelen getest waaronder; de veiligheidsgordel, de rol kooi, ruitenwissers, hoorn, afmetingen, gewicht, veiligheid van de bestuurder, remmen, zicht, verlaten van het voertuig, mechanische onderdelen, body, onderstel en verbruik. Maar wat hopen de studenten zelf te bereiken?Student Kjell werktuigbouwkunde: ‘De keuring is altijd ontzettend spannend, hier hangt veel van af. Maar ik heb er alle vertrouwen in! Daarnaast is deelnemen aan de race belangrijker dan winnen, maar boven de vmboteams eindigen is stiekem wel een doel!’

Innovatie, technologie en duurzaamheid staan centraal bij Shell Eco-marathon, één van de meest uitdagende en grootste studenten- en scholieren wedstrijden ter wereld. Deelnemende teams bouwen zelf een voertuig met als doel een zo groot mogelijke afstand te rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof. Vorig jaar was de winnende afstand 2.503 km, wat ongeveer vergelijkbaar is met een autorit van Amsterdam naar Faro, het zuidelijkste puntje van Portugal.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de Deltion Eco team Facebook pagina.
Of via Instagram - klik hier.