Zwolle,
24
juli
2019
|
08:41
Europe/Amsterdam

Deltion Autosport helpt racende BN’ers tijdens Jumbo Racedagen

download
Deltion RALLY-short
Samenvatting

Aankomend weekend vliegen de raceauto’s je weer om de oren. Van 17 tot en met 19 mei is het namelijk weer tijd voor de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort. Een meerdaags event voor iedereen die van snelheid houdt. De hoofdrol is weggelegd voor Max Verstappen. Maar ook de studenten van de opleiding International Motorsport Studies spelen een belangrijke rol; het onderhouden van 17 raceauto’s tijdens de Ladies GT Race.

Om meer meiden te enthousiasmeren voor de circuit wereld is de Ladies GT race bedacht. Een race met bekende Nederlanders en werkneemsters van Jumbo, die getraind zijn in racen. Tijdens deze race moeten de auto’s gecontroleerd en onderhouden worden. En daar komen de studenten van het Deltion College te Zwolle kijken. De studenten oefenen het hele jaar door met verschillende praktijkervaringen naast het reguliere lesprogramma. Zo werken ze aan karts, rally auto's, eco auto's en helpen ze bij verschillende rally's zoals de Vechtdal Rally en de Hellendoorn Rally.

Jumbo Racedagen
De Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen vormen een spectaculair event. Tijdens dit weekend kunnen fans van F1 en autosport genieten van verschillende races, speciale demonstraties en meer. Zo komt Max Verstappen op de zaterdag en de zondag in actie met een Aston Martin Red Bull Racing Formule 1 bolide!Het hele weekend door zijn er verschillende races zoals; de World Touring Car Cup, de Mazda MX-5 Cup, de Youngtimer Touring Car Challenge, de Superkarts, MAXX Formula en de Jumbo Ladies GT Race.


Ladies GT Race
De Jumbo Ladies GT Race start op zaterdag om 13.30 en op zondag om 14.25. De dames die dit jaar racen zijn: Meike Wortelboer, Roberta Pagnier, Marly van der Velden, Romy Monteiro, Jessie Jazz Vuijk, Sandra Schuurhof, Welmoed Sijtsma, Linda Hakeboom, Desray (Désirée Manders), Do (Dominique Rijpma van Hulst), Heidi Korsten, Sophie Polkamp, Eva Koreman, Mylene Groen, Kim Lalihatu, Antoinette de Jong en Kim Kotter.

International Motorsport Studies
Studenten die voor de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s - International Motorsport Studies kiezen, krijgen niet alleen de kans om de auto’s van het Deltion Rallyteam en andere teams te onderhouden en prepareren, maar krijgen ook les in andere takken van motorsport. Om ze goed voor te bereiden op hun werkzaamheden krijgen ze naast hun normale lessen extra theorie- en praktijklessen aangeboden, maar ook studiereizen, trainingen en excursies gericht op de motorsport. Het is een zeer uitgebreid programma van achttien modules techniek en daarnaast lessen in o.a. logistiek, wedstrijdorganisatie en sponsorwerving. Een deel van de lessen wordt in het Engels gegeven. Aan het eind van hun opleiding ontvangen studenten twee diploma’s: het mbo-diploma Technisch Specialist Personenauto’s en het internationaal erkende diploma Pearson BTEC Level 3 Extended Diploma in Vehicle Technology Motorsports.