In de media

Filter items by date
Period:
-
Nieuws in het Land: WK MBO opens in new window
Wie is de beste metselaar, lasser of kapster in spe? Afgelopen week is er in Rusland een WK gehouden onder MBO-studenten uit 80 verschillende landen. Nederland was ook vertegenwoordigd en viel ook nog eens dik in de prijzen.
29
aug
2019
www.nporadio1.nl
Nieuws in het Land: beste MBO-er ter wereldopens in new window
Wie is de beste metselaar, lasser of kapster in spe? Afgelopen week is er in Rusland een WK gehouden onder MBO-studenten uit 80 verschillende landen. Nederland was ook vertegenwoordigd en viel ook nog eens dik in de prijzen.
29
aug
2019
www.nporadio1.nl
'Geen prijs van Poetin, wel een knappe prestatie'opens in new window
Erik Hop uit Ermelo is als achtste geëindigd tijdens WorldSkills 2019, MBO Vakwedstrijden in het Russische Kazan. ,,Een superprestatie'', zegt supporter en werkgever Marjan van Lagen. ,,Hij heeft het knap gedaan. Onder meer China, Rusland en Zuid-Korea eindigden boven Erik, maar daar kunnen we als Nederland echt niet tegenop. Deze landen werken met hoge opleidingsbudgetten en meerjarenplannen en maken er echt een sport van.''
29
aug
2019
barneveldsekrant.nl
Topprestatie van student uit ’t Harde op WorldSkills in Rusland: ‘Alles uit mezelf gehaald’opens in new window
Met elektrotechnicus Jasper Olthuis uit ’t Harde heb je een vakman in huis. De student van het Zwolse Deltion College, werkzaam bij Van der Sluis technische bedrijven, was de beste Nederlandse deelnemer bij de WorldSkills in de Russische stad Kazan. Hij eindigde in zijn klasse als negende van de veertig deelnemers, afkomstig uit de hele wereld.
28
aug
2019
www.destentor.nl
Meppeler Sander Damsma eindigt als 15e bij WorldSkillsopens in new window
Sander Damsma uit Meppel heeft tijdens de wereldkampioenschappen voor beroepen in Kazan, Rusland de 15e plaats behaald tijdens de wedstrijd Plumbing.
28
aug
2019
www.dvhn.nl
Sander Damsma op 15e plaats bij WorldSkillsopens in new window
Tijdens WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor beroepen, dat plaatsvond in Kazan, Rusland heeft Sander Damsma uit Meppel de 15e plaats behaald tijdens de wedstrijd Plumbing. Sander studeert aan Deltion College en werkt bij Installatiewerk/Van der Sluis. Sander had 29 tegenstanders. Het goud ging naar Korea. In totaal kregen dertien Nederlanders een medal of excellence omgehangen, welke alleen wordt uitgereikt als deelnemers een bovengemiddelde prestatie hebben geleverd.
28
aug
2019
www.rtvmeppel.nl
Deze jonge talenten willen wereldkampioen worden in hun vakopens in new window
Tijdens World Skills 2019, het wereldkampioenschap voor beroepen, zetten 30 jonge Nederlandse vaklieden hun beste beentje voor. Van schoonheidsspecialist tot stukadoor en van bakker tot hovenier - in het Russische Kazan worstelen zij zich vanaf donderdag door verschillende opdrachten om wereldkampioen in hun vak te worden.
23
aug
2019
www.ad.nl
Myron gaat internationaalopens in new window
Hij moest er eerst 'even' nationaal kampioen grafisch ontwerpen voor worden, maar nu mag de 20-jarige Myron Kouffeld dan ook naar het 'WK voor beroepen', de WorldSkills. Deze vijfenveertigste editie wordt van 22 tot en met 27 augustus gehouden in het Russische Kazan.
23
aug
2019
www.topics.nl
Jasper uit 't Harde naar het WK beroepen: ‘Je werkt jezelf het zwart voor de ogen’opens in new window
Jasper Olthuis uit ’t Harde is Nederlands beste elektricien. Hij verdedigt onze eer volgende week tijdens het WK op de Worldskills in het Russische Kazan.
17
aug
2019
www.destentor.nl
Erik Hop naar WorldSkillsopens in new window
Erik Hop uit Ermelo vertegenwoordigt ons land tijdens de 45ste editie van WorldSkills, het 'WK voor beroepen' dat van 22 t/m 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland. Erik maakt deel uit van Team Nederland: 30 talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.
14
aug
2019
www.ermelosweekblad.nl
Hugo Rijsman naar WorldSkills 2019 in Kazanopens in new window
Hugo Rijsman uit Hengelo vertegenwoordigt ons land tijdens de 45ste editie van WorldSkills, het 'WK voor beroepen' dat van 22 tot en met 27 augustus plaatsvindt in Kazan, Rusland.
13
aug
2019
www.hengelosweekblad.nl
Doortje Herber stapt met KNAF in Ford Fiesta Sprint Cupopens in new window
De KNAF-Fiesta draait warm voor zijn tweede seizoen in de nog jonge competitie. “Afgelopen jaar eindigde Dominique Kraan er als tweede mee in de competitie, mede dankzij een goede samenwerking met de monteurs van het Deltion College, die in dit leerproject door Johan Kraan Motorsports begeleid worden,” vertelt Ingrid van Tuijl. “Aansluitend bij het idee van The Girls on Track, een internationaal FIA-programma, leek het ons goed en belangrijk om in 2019 een meisje in de Fiesta te laten racen.
24
mei
2019
magazine.knaf.nl
mbo-today.nl: ‘Excellent vakmanschap een podium geven’ opens in new window
Herman Zwakenberg is binnen het Deltion College onder meer verantwoordelijk voor internationalisering en vakwedstrijden. Hoe kijkt hij aan tegen het belang van vakwedstrijden?
06
dec
2018
mbo-today.nl
Robotiseren moet je leren - Business Driesteden Noord-Veluweopens in new window
Om toekomstige en huidige werknemers goed voor te bereiden op de toekomst van ‘Smart Industry’ is in de regio’s Noord-Veluwe en Zwolle het project Industriële Robotica (IR) van start gegaan. Het is een samenwerking van ondernemers, onderwijsinstellingen, de overheid en ondersteunende organisaties.
27
nov
2018
(pdf)
De Stentor: Meubelmaker Steven (16) gaat voor het kampioenschapopens in new window
Omdat ik van hout houd, is de slogan van de 16-jarige Hoevelakense meubelmaker Stevenā€ˆKerkhof. Hij is nog jong, maar maakt en verkoopt al tafels van hout en staal. Volgend jaar hoopt de Deltion-student mee te doen aan het Nederlands kampioenschap meubelmaken van mbo Skills Heroes.
27
nov
2018
www.destentor.nl
RTV Focus - Samenwerking Deltion College en Leger des Heilsopens in new window
Hoe creëer je gelijke kansen voor groepen met kwetsbare posities, die niet schoolvaardig, maar wel leervaardig zijn? Vanuit dit vraagstuk hebben het Deltion College Zwolle en het Leger des Heils hun krachten gebundeld.
19
nov
2018
www.facebook.com
De Stentor: Deltion College Zwolle wordt trainingslocatie voor stagiairs KLMopens in new window
Het Deltion College wordt één van de drie locaties in Nederland waar mbo-studenten Luchtvaartdienstverlening zich voorbereiden op een stage bij de KLM.
13
sep
2018
www.destentor.nl
De Stentor: Deltion start met eerste opleiding e-commerceopens in new window
Dit schooljaar start het Deltion College met de BBL-opleiding E-commercemanager. Deze opleiding is de eerste mbo-opleiding e-commerce in Nederland. Het gaat bij deze opleiding om een leerwerktraject waarbij de studenten in dienst zijn van een bedrijf en één dag per week naar school gaan. Gedurende deze opleiding richten zij zich op alles wat met online verkoop van diensten en producten te maken heeft.
13
jul
2018
www.destentor.nl
De Stentor: Zwolse teams racen duurzaam in Londenopens in new window
Het Zwolse Blue Racing Team van hogeschool Windesheim en het Deltion Eco Team van het Deltion College hebben de finish gehaald tijdens de Shell Eco Marathon in Londen.
10
jul
2018
www.destentor.nl
Samenwerking CNC Deltion College en TalentStadopens in new window
Het Deltion College in Zwolle werkt met veel elektrotechnische machines en apparatuur. Door het vak CNC te kiezen kunnen leerlingen van de praktijkgerichte vmbo-school TalentStad in Zwolle daar ook gebruik van maken. Het keuzevak biedt een kennismaking met een computergestuurde techniek voor metaalbewerking. De samenwerking tussen de twee scholen vergemakkelijkt de overstap naar het MBO.
10
jul
2018
www.sterktechniekonderwijs.nl
RTV Focus: Ronald McDonald verspreid broden met Deltion studentenopens in new window
Bakkerij van der Most heeft een speciaal hartenbrood gemaakt die Deltion studenten van Transport & Logistiek vrijdag aan alle leden van de Business Breakfastclub en lustrumpartners hebben verspreid. De oproep was om een mooie foto van hun familie te maken en deze te delen op social media onder de hashtags #hartvoorhethuis
11
jun
2018
www.rtvfocuszwolle.nl
Windesheim: Met mooie projecten de kloof verkleinen tussen het mbo en hboopens in new window
Als mbo-student samen met hbo-studenten een battlerobot ontwikkelen. Leuk! Maar ook nuttig voor de doorstroom naar het hoger onderwijs legt Manon Schrijnemaekers van Windesheim uit.
05
jun
2018
www.windesheim.nl
Evenementen Hardenberg: HBO en MBO slaan handen ineen op TIVopens in new window
TIV breidt in september 2018 uit met een nieuw initiatief: Toekomstcampus. Een collectief van negen partijen presenteren zich op de campus als één front aan bezoekers en exposanten. De Toekomstcampus beslaat circa 900 vierkante meter aan beursvloer, waarvan het collectief 350 vierkante meter invult met een plein. Het collectief bestaat uit Hogeschool Windesheim, NHL Stenden, Saxion, TechForFuture, GreenPac, Deltion College, iLab (onderdeel van GeenPac), Drenthe College, Composiet Fieldlab en Technicampus.
24
mei
2018
booking.evenementenhal.nl
De Stentor: Zwolse horeca schreeuwt om personeel: 'Koks gezocht!'opens in new window
Het is bijna vechten om personeel in de Zwolse horeca. Niet alleen bedienend personeel, maar juist ook koks zijn maar moeilijk te vinden én binnen te houden. Oorzaken? 'De beloning, de werkdruk en de lange dagen', zeggen horeca-ondernemers, opleiders en Koninklijke Horeca Nederland.
24
mei
2018
www.destentor.nl
Zwolle.nieuws.nl: Politie en Deltion studenten gaan streng toezien op fietsverkeerd in de binnenstadopens in new window
De politie werkt met studenten van het Deltion College samen om het probleem met het fietsverkeer te verminderen. Vanaf volgende week worden er extra controles uitgevoerd op met name de Diezerstraat en Roggenstraat. De studenten van het Deltion College die meewerken volgen de opleiding HTV (Handhaver Toezicht & Veiligheid). De voorbereidingen zijn verder gedaan in samenwerking met de gemeente en ondernemers.
06
apr
2018
zwolle.nieuws.nl
[inst]Allicht: Nieuw licht met lesstof voor verlichtingkundeopens in new window
Over ‘een samenwerking die straalt’ gesproken: het lesmateriaal voor het vak Verlichtingskunde van de bedrijfsopleiding MIT-E is in samenwerking met de partners in opleiding Trilux (fabrikant van verlichtingsarmaturen en biodynamische verlichting) en NSVV (Nederlandse stichting voor Verlichtingskunde) helemaal vernieuwd en hierover is een publicatie verschenen in het blad [inst]Allicht!
23
mrt
2018
(pdf)
Schuttevaer: Manoeuvreren met grootste zeeschepen in Zwolleopens in new window
Met twee nieuwe brugsimulatoren hoeven leerlingen van STC Hanze Maritiem voortaan niet meer tussen Zwolle en Rotterdam te pendelen om te oefenen. 'We kunnen de simulatoren nu ook meer gaan inzetten', aldus de zeevaartopleiding.
19
mrt
2018
(pdf)
Op school in Zwolle aan het roer van een vrachtschip opens in new window
In werkelijkheid staat Siebert in een simulator in het Deltion College in Zwolle. Hij is tweedejaars student aan de zeevaartopleiding en hoopt te zijner tijd net als zijn vader als kapitein de wereld over te gaan.
12
mrt
2018
www.destentor.nl
Oculus: Week van de Opticienopens in new window
In de week van maandag 16 april tot en met zaterdag 21 april staan de opleiding en het vakgebied van de opticien centraal.
12
mrt
2018
(pdf)
Lessen uit het excellentie-onderwijs in een Denkhulp-uitgave samengebrachtopens in new window
De denktank bestond uit Arnoud van de Vijver van het Grafisch Lyceum Rotterdam, Michiel Bilstra van Deltion College, Leontien Kragten van ROC Midden Nederland, Hein Gerd Triemstra van Noorderpoort, Claus Hoekstra van ROC Mondriaan en René Dopper van Rijn IJssel.
12
mrt
2018
www.profielactueel.nl
De Stentor: Steun in de rug op weg naar werkopens in new window
Jongeren die moeilijk aan de bank komen, worden met ervaringsplekken voorbereid op de arbeidsmarkt. 'We willen voorkomen dat de jongere na school uit het zicht raakt.' In het project werken de entree-opleidingen van de mbo-scholen Landstede en het Deltion College en de scholen voor voortgezet onderwijs Greijdanus, de Ambelt, Thorbecke, Talentstad en De Twijn samen.
06
mrt
2018
(pdf)
De Stentor: Drugssmokkelboot wordt opleidingsschip in Zwolleopens in new window
Een in beslag genomen boot die vermoedelijk voor drugshandel is gebruikt, krijt een tweede leven als opleidingsschip bij de zeevaartopleidingen van het Deltion College in Zwolle.
01
mrt
2018
www.destentor.nl
Volkskrant: Vliegtuigmonteurs Deltion demonteren vliegtuigenopens in new window
Voor een aantal gedateerde toestellen is Twente Airport de laatste bestemming. Fotograaf Raymond Rutting legde de ontmanteling, waar onder andere Deltion studenten aan werken vast.
01
mrt
2018
verhalen.volkskrant.nl
De Stentor: De juiste studiekeuze maken is hard werkenopens in new window
VIDEO: Het open dagen seizoen van mbo- en hbo-scholen in deze regio barst weer los. Ruim een derde van de leerlingen stopt binnen een jaar met zijn of haar opleiding. Hoe zorg je er nu voor dat je uit tientallen opleidingen de juiste kiest?
22
jan
2018
www.destentor.nl
School installeert beroemde slingeropens in new window
De aarde draait om zijn as. Wie daar nog aan twijfelt, moet een kijkje nemen bij Deltion Sprint Lyceum. Docenten Rob Wolsma en Frans Sanders bouwden een Slinger van Foucault.
14
dec
2017
(pdf)
Deltion Discover laat tweedejaars vmbo’ers kennismaken met beroepsveldopens in new window
Op 20 en 21 november vond Deltion Discover plaats. Een evenement speciaal voor tweedejaars vmbo-leerlingen die dit jaar een profiel moesten kiezen. Een lastige keus, waar de MBO-instelling Deltion ze graag bij wil helpen. Dit doet de school met het project Deltion Discover waarbij voortgezet onderwijs scholieren een DoeDag hebben.
22
nov
2017
www.rtvfocuszwolle.nl
Vmbo-leerlingen maken kennis met beroepen bij Deltionopens in new window
Op 20 en 21 november doen ruim 1700 vmbo-leerlingen uit Zwolle en omstreken mee aan het beroepenevenement Deltion Discover. Met dit evenement helpt het Deltion College tweedejaars vmbo-leerlingen bij het kiezen van het juiste vmbo-profiel.
22
nov
2017
deswollenaer.nl
Regiofinale FIRST LEGO Leagueopens in new window
De tiende regiofinale van de FIRST LEGO League vindt vandaag en morgen plaats op het Deltion College.
17
nov
2017
(pdf)
Talenten uit de regio volbrachten WorldSkills in Abu Dhabi: 'Er was ontlading met tranen'opens in new window
Het was zwoegen de afgelopen dagen voor de 28 nationaal kampioenen die Nederland mochten vertegenwoordigen tijdens de 44ste WorldSkills, het WK voor jonge vakmensen, in Abu Dhabi.
20
okt
2017
www.destentor.nl
Julian van Lohuizen uit Wijthem wint Medal of Excellence op WorldSkillsopens in new window
Tijdens WorldSkills, het 'WK voor beroepen', dat van deze week plaatsvond in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten heeft Julian van Lohuizen uit Wijthem de elfde plaats behaald en een Medal of Excellence gewonnen. Die medaile is er voor studenten die een bovengemiddelde prestatie leveren. Hij deed dat tijdens tijdens de wedstrijd Sanitaire- en Verwarmingstechniek.
20
okt
2017
www.peperbus.nl
Vaktalent Julian van Lohuizen naar WorldSkills in Abu Dhabiopens in new window
Samen met 27 andere Nederlandse mbo-talenten reist Julian van Lohuizen (Elders Totaalinstallateur, Raalte) in oktober af naar Abu Dhabi voor WorldSkills 2017. De 20-jarige Nederlands kampioen sanitaire en verwarmingstechniek is klaar voor de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen.
12
okt
2017
www.tvvl.nl
Alfen wint verkiezing beste leerbedrijf 2017 in de sector Techniek en gebouwde omgevingopens in new window
Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft Alfen geselecteerd als beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Erkende leerbedrijven verzorgen het praktijkgedeelte van de mbo opleiding en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.
03
okt
2017
alfen.com
Hoog militair bezoek bij opening nieuw gebouw voor defensie-opleidingen van Deltion Collegeopens in new window
Zwolle – Op 15 september opende aankomend Commandant der Strijdkrachten (CDS) Rob Bauer de nieuwste onderwijslocatie van het Deltion College. De beoogde opvolger van generaal Middendorp kwam naar Zwolle om kennis te maken met de locatie waar jongeren via een mbo-opleiding worden voorbereid op een loopbaan bij Defensie.
15
sep
2017
www.rtvfocuszwolle.nl
Hoog militair bezoek bij opening nieuw gebouw Deltion College in Zwolle opens in new window
Admiraal Rob Bauer was vandaag te gast in Zwolle om het nieuwe gebouw voor de defensie-opleidingen van het Deltion College te openen. De toekomstig Commandant der Strijdkrachten deed dat samen met bestuursvoorzitter Ben Beun en enkele studenten.
15
sep
2017
www.rtvoost.nl
Julian in de ring voor Team NLopens in new window
Julian van Lohuizen uit Wijthmen maak naar de WorldSkills in Abu Dahbi, het wereldkampioenschap voor beroepen.
15
sep
2017
(pdf)
Julian van Lohuizen naar WorldSkills in Abu Dahbiopens in new window
Samen met 24 andere Nederlandse vaktalenten reist Julian van Lohuizen (Elders Totaalinstallateur) in oktober af naar Abu Dhabi voor WorldSkills 2017.
15
sep
2017
(pdf)
Nederlands kampioen ‘sanitair en verwarming’ klaar voor WKopens in new window
Samen met 24 andere Nederlandse mbo-talenten reist Julian van Lohuizen van Elders Totaalinstallateur uit Raalte in oktober af naar Abu Dhabi voor WorldSkills 2017. De 20-jarige Nederlands kampioen sanitaire en verwarmingstechniek is helemaal klaar voor deze wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen.
15
sep
2017
www.installatienet.nl
Nederlands vakkampioen gaat voor goud op WorldSkillsopens in new window
Samen met 27 andere Nederlandse vaktalenten reist Julian van Lohuizen (Elders Totaalinstallateur) in oktober af naar Abu Dhabi voor WorldSkills 2017. De 20-jarige Nederlands kampioen sanitaire- en verwarmingstechniek over zijn liefde voor het vak, kansen in de techniek en natuurlijk de jacht op wereldgoud.
15
sep
2017
www.gawalo.nl
Installatietalent klaar voor WKopens in new window
Nederlands installatietalent bereidt zich voor op WorldSkills, de Wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden meer dan 1.300 jonge vakmannen en vakvrouwen om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’.
15
sep
2017
www.installatie.nl
Vaktalent Julian van Lohuizen naar WorldSkills in Abu Dhabiopens in new window
WorldSkills, het grootste beroepenevenement ter wereld, staat voor de deur, met in Team Nederland weer een aanstormend talent uit de installatiebranche: Julian van Lohuizen. Julian is werkzaam bij UNETO-VNI-lidbedrijf Elders Totaalinstallateur in Raalte.
15
sep
2017
www.uneto-vni.nl
Wahid Zeldenrust (20): Je mag je eigen pad volgenopens in new window
Wahid Zeldenrust (20) uit Almere, student ICT Beheerder niveau 4 aan het Deltion College.
12
sep
2017
(pdf)
Overijssel gastheer van landelijke vakwedstrijden opens in new window
De landelijke finales van de vmbo- en mbo-vakwedstrijden vinden in 2018 in Overijssel plaats. Het Deltion College, Groene Welle en het ROC van Twente organiseren deze WorldSkills Netherlands, die van 15 tot en met 17 maart plaatsvinden.
12
sep
2017
www.destentor.nl
Militaire discipline op Deltionopens in new window
Wie over de Zwartewaterallee in Zwolle rijdt, ziet er leerlingen in legertenue. Het Deltion College heeft een nieuw pand, waar mbo'ers op een carrière bij Defensie worden voorbereid.
07
sep
2017
(pdf)
Techniekonderwijs voor mavoleerlingenopens in new window
Hoe zorg je bij economische groei en vergrijzing voor voldoende technisch personeel? Met die vraag kloppen steeds meer bedrijven bij het onderwijs aan. Dat leidt tot creatieve oplossingen en samenwerkingsvormen in gebieden waar sprake is van leerlingendaling. Eén zo’n bijzondere samenwerking startte zeven jaar geleden in Zwolle. Daar sloegen docenten van de plaatselijke Thorbecke mavo en het Deltion college (mbo) de handen ineen voor het techniektraject.
18
jul
2017
www.leerlingendaling.nl
Winnaars Langhuis Talent Awards 2017 bekend opens in new window
Zwolle - Op woensdag 12 juli in Kunstcentrum Het Langhuis was de uitreiking van De Langhuis Talent Awards.
13
jul
2017
www.weblogzwolle.nl
Uitreiking Langhuis Talent Awardsopens in new window
De vier winnaars van de eindexamenexposities van de vier scholen in Zwolle zijn vandaag bekend gemaakt.
13
jul
2017
www.destentor.nl
Brugklaskriebels op het toneelopens in new window
Studenten van Deltion speelden dinsdag de zelfgemaakte voorstelling 'Brugklaskriebels… help?! Wat nu?' , voor kinderen die straks de overstap maken naar de brugklas van de middelbare school.
11
jul
2017
www.peperbus.nl
Nominaties Langhuis Talent Award 2017opens in new window
De Expositiecommissie van Het Langhuis (bestaande uit Peter Geerts, Rudy Simon, Thijs Verster, Tiemen Voorhorst en Sonja Paauw) heeft 5 afgestudeerden van Deltion genomineerd voor de Langhuis Talent Award 2017.
06
jul
2017
langhuis.nl
Creatieve studenten tonen hun werkopens in new window
Wie werk wil zien van een nieuwe generatie kunstenaars kan zijn hart ophalen. Jong talent van Zwolse creatieve opleidingen exposeren de komende tijd hun eindexamenwerk.
06
jul
2017
www.peperbus.nl
Mbo-studenten Lars en Johan scoren internethit met zelfgemaakte bierstamtafel opens in new window
Een schoolproject van mbo-studenten Lars Teunissen en Johan van Dorp gaat het hele internet over.
30
jun
2017
www.rtvoost.nl
Mbo-studenten Lars en Johan scoren internethit met zelfgemaakte bierstamtafel opens in new window
Een schoolproject van mbo-studenten Lars Teunissen en Johan van Dorp gaat het hele internet over.
30
jun
2017
www.rtvoost.nl
Zorg en Techniek op maatopens in new window
In het Zorgtechnisch lab introduceren en testen ondernemers nieuwe technieken waarmee cliënten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en de regie kunnen houden over hun leven. Bijvoorbeeld verlichting die past bij het moment van de dag.
29
mei
2017
magazines.zorgpact.nl
Green Team Twente wint 'Koningsklasse' Shell Eco-marathon in London met waterstofautoopens in new window
Green Team Twente heeft de Koningsklasse van de Shell Eco-marathon in London gewonnen.
29
mei
2017
m.rtvoost.nl
14 Nederlandse teams naar Shell Eco-marathon in Londen opens in new window
Veertien Nederlandse teams nemen het van 25 tot en met 28 mei tijdens de Shell Eco-marathon Europa in Londen met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen op tegen ruim 170 teams uit 27 landen.
19
mei
2017
www.shell.nl
Zwolse studententeams maken zich op voor Shell Eco-marathon in Londenopens in new window
Twee Zwolse studententeams nemen het volgende week tijdens de Shell Eco-marathon in Londen met zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen op tegen ruim 170 teams uit 27 landen. Vandaag maakte één van de teams een testrit in Zwolle.
19
mei
2017
www.rtvoost.nl
Twee Zwolse teams geselecteerd voor Shell Eco-marathon in Londenopens in new window
Twee Zwolse studententeams nemen het van 25 tot en met 28 mei tijdens Shell Eco-marathon Europa in Londen met zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen op tegen ruim 170 teams uit 27 landen.
19
mei
2017
deswollenaer.nl
Oculus: wir machen Sie extra scharfopens in new window
Deltion start in het nieuwe schooljaar met de tweetalige opleiding Opticien. Studenten volgen dan de opleiding in zowel het Nederlands als in het Duits. Het vakblad Oculus heeft hier een artikel aan gewijd.
08
mei
2017
(pdf)
Schooldomein: Deltion College Zwolle is een dorp in een stadopens in new window
Het is een bijzondere ervaring om in het Deltion College in Zwolle rond te lopen. 10.000 m² onderwijs- en praktijkruimten verbonden door een boulevard. Licht en lucht zijn overal en de diverse onderwijsgebieden zijn herkenbaar aan de verschillende kleuren, die weer allemaal op elkaar afgestemd zijn. Zo ook de Gerflor vloeren, die overal in het gebouw liggen.
04
mei
2017
www.schooldomein.nl
Oculus Magazine: 'Wir machen Sie extra scharf!opens in new window
Deltion start met tweetalige optiekopleiding
04
mei
2017
(pdf)
14.430 kinderen sporten tijdens Koningsspelen in Zwolleopens in new window
Aan de vijfde editie van de Koningsspelen in Zwolle hebben zo'n 14.430 kinderen van 58 Zwolse basisscholen meegedaan. SportService Zwolle organiseerde de Koningsspelen in samenwerking met diverse sportverenigingen en met ondersteuning van het Deltion College, Landstede, Centre for Sports & Education, Windesheim (On Campus / CALO), het Thomas a Kempis college, Jena XL en Frion.
21
apr
2017
www.peperbus.nl
De Swollenaer: Challenge - Leef je droomopens in new window
Maandag 10 april 2017 organiseren Travers Welzijn, ROC Landstede, Deltion en RMC regio IJssel-Vecht voor de 2e keer de Challenge: ‘Leef je Droom’ in poppodium Hedon Zwolle. Tijdens deze dag bieden zij jongeren een platform waar zij hun ideeën, wensen, dromen en ambities in een concreet plan om kunnen zetten.
06
apr
2017
issuu.com
Studenten winnen optreden op BFOopens in new window
De band BRUSH heeft een optreden gewonnen in de Deltion VIPLounge op Bevrijdingsfestival Overijssel.
05
apr
2017
(pdf)
‘Moderne historische’ Deltion-sluisdeuren ingehangenopens in new window
Met het inhangen van de sluisdeuren in de cultuurhistorische sluis Westerveld in Zwolle is het samenwerkingsproject tussen Waterschap Drents Overijsselse Delta ((WDODelta) en het Deltion College afgerond.
05
apr
2017
deswollenaer.nl
‘Moderne historische’ Deltion-sluisdeuren ingehangenopens in new window
ZWOLLE - Met het inhangen van de sluisdeuren in de cultuurhistorische sluis Westerveld in Zwolle is het samenwerkingsproject tussen Waterschap Drents Overijsselse Delta ((WDODelta) en het Deltion College afgerond.
04
apr
2017
deswollenaer.nl
Leerlingen Deltion plaatsen sluisdeurenopens in new window
Het is de kroon op heel wat uurtjes zagen en schaven in de werkplaats van het Deltion College.
04
apr
2017
(pdf)
Moderne historische’ Deltion-sluisdeuren hangenopens in new window
Zwolle - Met het inhangen van de sluisdeuren in de cultuurhistorische sluis Westerveld in Zwolle is het samenwerkingsproject tussen Waterschap Drents Overijsselse Delta ((WDODelta) en het Deltion College afgerond.
04
apr
2017
www.weblogzwolle.nl
Deltion College Zwolle presenteert boek over verschillen in leergedrag jongens en meisjesopens in new window
In het onderwijs moet er meer aandacht komen voor de verschillende manieren waarop jongens en meisjes leren.
04
apr
2017
www.rtvoost.nl
Jongens bij de les houden? Het kan als je maar weet hoeopens in new window
De Stentor - Geef ze vleugels op het mbo. Het gaat niet om een energiedrankje, maar om een boekje.
04
apr
2017
(pdf)
Vakmanschap tijdens nationale finales Skills opens in new window
Zwolle - Van 16 t/m 18 maart deden 32 studenten van het Deltion College uit Zwolle mee aan de nationale finales van Skills Heroes, dé vakwedstrijden voor het mbo in Nederland.
19
mrt
2017
www.weblogzwolle.nl
Vier toppers bij Deltionopens in new window
Studenten van het Deltion College hebben Skills Heroes afgesloten met vier gouden, zes zilveren en negen bronzen medailles.
19
mrt
2017
(pdf)
Studenten Deltion tonen hun kunde in Skills, The Finalsopens in new window
Het Deltion College uit Zwolle is komende week met 32 studenten vertegenwoordigd in de finale van de mbo-vakwedstrijden in de RAI Amsterdam.
08
mrt
2017
(pdf)
32 Deltion studenten naar nationale finales opens in new window
Zwolle - Van 16 t/m 18 maart doen 32 studenten van het Deltion College mee aan de nationale finales van Skills Heroes, genaamd Skills The Finals.
08
mrt
2017
www.weblogzwolle.nl
Deltionstudenten leveren vier dijkwoningen opopens in new window
De dijkwoningen in Frankhuis Noord zijn gisteren opgeleverd aan hun nieuwe huurders.
02
mrt
2017
(pdf)
Mbo'er komt moelijk aan leerwerkplekopens in new window
Leren en werken in de praktijk: da's mooi voor een student, als er tenminste werkgevers zijn die plek bieden.
02
mrt
2017
(pdf)
Deltion-studenten bouwen zelf deuren voor sluis Westerveldopens in new window
ZWOLLE - Tweedejaars Deltion-studenten van de opleiding Infra bouwen nieuwe sluisdeuren voor de sluis Westerveld.
10
feb
2017
www.ad.nl
Benelux finale First Lego League bij Deltion in Zwolleopens in new window
ZWOLLE - De finale van de First Lego League in de Benelux vindt zaterdag 4 februari 2017 plaats in het Deltion College in Zwolle.
06
feb
2017
www.destentor.nl
Twee awards voor TaK-Tiek bij First Lego League opens in new window
Zwolle - Team TaK-Tiek, het First Lego League team, van het Thomas a Kempis college sleepte zaterdagmiddag twee hooggeplaatste awards binnen tijdens de Benelux Finale van de First Lego Leaugue.
06
feb
2017
www.weblogzwolle.nl
BeNeLux-finale van de First-Lego league in Zwolle opens in new window
De BeNeLux-finale van de FIRST-LEGO league vond zaterdag 4 februari plaats in het Deltion in Zwolle.
06
feb
2017
www.youtube.com
Thomas a Kempis College wint twee awards First Lego League finaleopens in new window
Zwolle – Het Thomas a Kmepis college (TAK) uit Zwolle sleepte zaterdagmiddag twee awards binnen tijdens de Benelux Finale van de First Lego Leaugue. De finales van deze techniek wedstrijd werden gehouden bij het Deltion College in Zwolle.
06
feb
2017
www.focusnl.nl
Twee awards voor TaK-Tiekopens in new window
ZWOLLE - Team TaK-Tiek, het First Lego League team, van het Thomas a Kempis college sleepte zaterdagmiddag twee hooggeplaatste awards binnen tijdens de Benelux Finale van de First Lego Leaugue.
06
feb
2017
deswollenaer.nl
Kerriekoe tegen opwarmingopens in new window
Verdiepen in Wetenschap en Technologie en samenwerken. Dat is de opdracht van de FIRST LEGO League.
06
feb
2017
(pdf)
De Stentor: Bij Deltion weten ze het al wel: het vak Duits is 'toll' opens in new window
Duits een ondergeschoven kindje in het mbo? Bij Deltion niet.
01
feb
2017
(pdf)
De Stentor: Oud-student strijdt om de winst tijdens culinair WKopens in new window
Voor het oog van 24 internationale chefkoks werkt Jan Smink van De Librije zich in het zweettijdens de Bocuse d’Or.
30
jan
2017
www.destentor.nl
XXL-bus voor vervoer naar Deltionopens in new window
De Stentor: Vanaf 9 januari wordt een bus van 21 meter ingezet op lijn 9, de overvolle buslijn van het station naar het Deltion College. Die kan 200 passagiers tegelijk vervoeren.
22
dec
2016
www.destentor.nl
Keuzedelen in BBL-opleidingenopens in new window
Keuzedelen zijn vanaf 1 augustus 2016 onderdeel van alle nieuwe mbo-opleidingen, dus ook van de BBL-opleidingen. Deltion vertelt hoe zij voor hun bouwopleiding keuzedelen in de BBL inrichten.
21
dec
2016
www.herzieningmbo.nl
Studenten in de luchtvaart deel 6opens in new window
Welke vervolgopleiding kies je als je gek bent op techniek en al jong besmet bent geraakt met het luchtvaartvirus? Voor de 20-jarige Dean Dicke was dat enkele jaren geleden een gemakkelijke vraag. Dan kies je voor de opleiding vliegtuigtechnicus. Dean reist al bijna vier jaar met het openbaar vervoer op en neer tussen zijn woonplaats Harderwijk en het Deltion College in Zwolle.
21
dec
2016
www.upinthesky.nl
'Mbo-scholen te veel tijd kwijt aan bijles'opens in new window
Ellen van Gaalen, Algemeen Dagblad 13 december 2016: Mbo-scholen zijn te veel tijd kwijt om taal- en rekenachterstanden bij hun studenten weg te werken. Daardoor kunnen ze niet voldoende energie steken in het beroepsonderwijs. De MBO Raad eist beterschap.
13
dec
2016
www.ad.nl
STUDENTEN DUIKEN DE PRAKTIJK INopens in new window
Bedrijven die met studenten willen samenwerken kunnen met hun vragen, onderzoeken of opdrachten terecht bij één van de drie regionale academies. Dit zijn de WaterReijk Academie, Vechtdal Academie en het Ondernemerspunt in Meppel. ‘Onze studenten pakken samen taken of opdrachten op waar een ondernemer, bedrijf of instelling niet aan toe komt’, vertelt Anne-Marie Knottnerus, projectbegeleider bij WaterReijk Projecten.
12
dec
2016
(pdf)
Video | Deltion-studenten bouwen zelf deuren voor sluis Westerveldopens in new window
ZWOLLE - Tweedejaars Deltion-studenten van de opleiding Infra bouwen nieuwe sluisdeuren voor de sluis Westerveld. Het sluisje staat vlakbij het gelijknamige bos aan de rand van Zwolle en is meer dan honderd jaar oud.
08
dec
2016
www.destentor.nl
Echte sluisdeuren maken, dat is bepaald geen kattenpisopens in new window
Tweedejaars Deltion-studenten stropen hun mouwen op voor het echte werk.
08
dec
2016
(pdf)
Bijzondere renovatie cultuurhistorische sluisopens in new window
Weblog Zwolle: Het Deltion College en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zorgen voor een bijzondere renovatie van een cultuurhistorische sluis in Zwolle: de oude ‘uitwateringssluis' Westerveld.
08
dec
2016
www.weblogzwolle.nl
Geen prijs wel een medaille voor Thamar Lambregtse in Gothenburgopens in new window
GOTHENBURG (Zweden) - Thamar Lambregtse heeft in Gothenburg een medaille voor excellent vakmanschap gewonnen bij het EK voor beroepen. De Drontense studeert internationaal ondernemen aan het Deltion College in Zwolle.
05
dec
2016
dedrontenaar.nl
CBS-cijfers tonen aan: mbo is logische route naar hboopens in new window
De vandaag gepubliceerde CBS-cijfers tonen aan dat het mbo een volwaardige beroepsroute is. Ton Heerts, voorzitter MBO Raad: “84% van de vmbo’ers kiest voor een opleiding in het mbo. 16% gaat naar het havo. Het inkomen van de ouders lijkt nauwelijks invloed te hebben op deze keuze.”
02
dec
2016
www.mboraad.nl
39 jongeren Team NL actief op het EK Beroepenopens in new window
Van bloembinden, tot internationaal ondernemen en van een schoonheidsspecialiste tot grafisch ontwerpen. Op al deze vakgebieden doet Nederland van donderdag tot en met zaterdag mee op het EK Beroepen in Zweden.
28
nov
2016
m.metronieuws.nl
39 jongeren Team NL actief op het EK Beroepenopens in new window
Van bloembinden, tot internationaal ondernemen en van een schoonheidsspecialiste tot grafisch ontwerpen. Op al deze vakgebieden doet Nederland van donderdag tot en met zaterdag mee op het EK Beroepen in Zweden.
28
nov
2016
m.metronieuws.nl
39 jongeren Team NL actief op het EK Beroepenopens in new window
Van bloembinden, tot internationaal ondernemen en van een schoonheidsspecialiste tot grafisch ontwerpen. Op al deze vakgebieden doet Nederland van donderdag tot en met zaterdag mee op het EK Beroepen in Zweden.
28
nov
2016
m.metronieuws.nl
Met kleding kun je laten zien wie je bentopens in new window
In ons land is ze al een talentvolle modeontwerpster. Binnenkort doet Michelle Koopman (20) mee aan de Europese titelstrijd.
28
nov
2016
(pdf)
Michelle Koopman: 'Kleding is meer dan een stukje stof'opens in new window
Hoogeveen - Niks is te gek, niks is fout. En dat is nou juist wat Michelle Koopman (20) zo aanspreekt aan mode.
28
nov
2016
www.hoogeveenschecourant.nl
Talentvolle modeontwerpster uit Hoogeveen naar EK in Zweden opens in new window
HOOGEVEEN - Het Drentse modeontwerptalent Michelle Koopman uit Hoogeveen gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de zogeheten Euroskills in Zweden.
28
nov
2016
www.rtvdrenthe.nl
Jong Hoogeveens modetalent strijdt mee tijdens EK voor beroepenopens in new window
21 november 2016 – Hoogeveen barst van het jong talent. Een goed voorbeeld hiervan is Michelle Koopman. Deze ambitieuze jongedame heeft een passie voor mode.
28
nov
2016
www.hoogeveen.nl
Interview: Eva Windopens in new window
Eva Wind deed mee aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij won daar goud en is nu Nederlands kampioen grafisch ontwerpen. Van 1 t/m 3 december is Eva in Zweden voor EuroSkills, het EK voor beroepen.
28
nov
2016
www.euroskills-team.nl
Jos Dalhuisen naar EuroSkills 2016opens in new window
Jos Dalhuisen uit Hardenberg vertegenwoordigt ons land tijdens EuroSkills: het 'EK voor beroepen' dat van 1 tot en met 3 december plaatsvindt in Gotenburg in Zweden.
28
nov
2016
www.detoren.net
Dagblad van het Noorden: Met kleding kun je laten zien wie je bentopens in new window
Vroeger had Michelle thuis haar eigen winkeltje. Daar ontwierp ze op jonge leeftijd al kleding en had ze haar eigen merk.
17
nov
2016
(pdf)
De Swollenaer: Samen maken we winkelcentrum Stadshagen fietsvrijopens in new window
Tussen 25 oktober en 5 november werkten de winkeliers van Stadshagen weer samen met 34 studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid van het Deltion College. De studenten helpen mee bij de campagne voor een fietsvrij winkelcentrum.
15
nov
2016
deswollenaer.nl
De Stentor: Deltion-uitblinker Rutger barst van ambitieopens in new window
Hij viel op door zijn inzet en ambities. Voormalig Deltionstudent Rutger Stevens (24) is genomineerd voor de landelijke Uitblinkerverkiezing.
08
nov
2016
(pdf)
De Stentor: Entrée hulpverlener binnen schoolopens in new window
Gesprekken met de verslavingszorg of een jongerenwerker op school? Het kan sinds kort bij het Deltion College. De proef om hulpverleners binnen de muren van de school te halen in veelbelovend. Door Franciska Muller
27
okt
2016
(pdf)
Nationale Onderwijskrant: Wat vakwedstrijden opleveren: 'Je wordt met deze ervaring zeker een betere docent'opens in new window
Uitdagen en beter worden is één kant van de medaille. Maar ook: kansen voor verdieping van onderwijs, professionalisering van de docent en daarbij als docent buiten kaders leren denken. Docenten uit het vmbo en mbo vertellen wat vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands kunnen opleveren voor onderwijs, docent en student.
28
sep
2016
(pdf)
De Stentor: Historische watermolen Kampereiland eindelijk klaaropens in new window
Het heeft bijna 3 jaar geduurd, maar de historische watermolen op het Kampereiland is klaar. Maandagmiddag hebben vrijwilligers van de museumboerderij de wieken geplaatst. www.destentor.nl
15
aug
2016
www.destentor.nl
Dimensies (ECBO): Keuzedelen in een nieuwe mindsetopens in new window
Keuzedelen zijn een nieuw element in het mbo. Een logistieke uitdaging en een zoektocht naar een balans in wensen van studenten, de school en bedrijven. Paulien Pathuis en Erik Mondriaan, beide adviseur Onderwijsontwikkeling van respectievelijk Techniek & Vormgeving en Gezondheidszorg, Welzijn & Sport, vertellen hoe het Deltion College dit varkentje wast. In betrekkelijke rust...
07
jul
2016
www.ecbo.nl
OAB Dekkers onderwijsadviesbureau (blog): Assessment drives learningopens in new window
hoe zorgen we ervoor dat het toetsprogramma (het examen) een goede afspiegeling is van het onderwijsprogramma en dat het toetsprogramma het gewenste leergedrag oproept bij de student. Hoe zorgen we ervoor dat het toetsprogramma (het examen) een goede afspiegeling is van het onderwijsprogramma en dat het toetsprogramma het gewenste leergedrag oproept bij de student? Drie docenten van het Deltion College in Zwolle, te weten Betty de Boer, Anne-Jur Borg en Rudi Kok en ondergetekende zijn aan de slag gegaan met het construeren van het examen voor het keuzedeel ‘Ondernemend gedrag’.
07
jul
2016
www.oabdekkers.nl
Kennisnet: Makeronderwijs bij Deltion: 'Laat je kleding eens gamen'opens in new window
Studenten van mode, gaming, informatica en industrieel ontwerp komen bij het Deltion College in Zwolle samen en leren wat er mogelijk is met interactieve textiel. Modedocente Dolinda Toepoel vertelt hoe zij hier aan de weg timmert met 'makeronderwijs'. Door Lotte Dondorp
23
jun
2016
www.kennisnet.nl
Familiepad van Dalfsen officieel geopendopens in new window
Het Familiepad in Dalfsen is donderdagmiddag officieel in gebruik genomen.
17
jun
2016
www.jouwregiocentraal.nl
3voor12 Flevoland: Deltion-examenkandidaat Richie Pattynama over afstuderen als muzikantopens in new window
Grote gymzalen, zwetende handen en een lamme arm van het schrijven. Het zijn de herkenbare ingrediënten voor alle scholieren en studenten die deze weken bezig zijn aan hun eindexamens. Herkenbaar voor iedereen, behalve voor de studenten van muziekopleidingen die deze weken hun afstudeerconcerten geven. Voor Flevolandse afstudeerders als Chris Bruijning (Gallowstreet), Maik Ijpelaar en Richie Pattynama (beide Hard & Heady) geen grote gymzalen, maar grote podia. Geen lamme arm van het schrijven, maar een lamme arm van het spelen. Wij spraken Deltion-examenkandidaat Richie Pattynama over zijn afstudeerconcert, dat woensdag 18 mei in de Underground zal plaatsvinden.
15
mei
2016
3voor12.vpro.nl
Zon Magazine: Samenwerken voor een betere arbeidsmarkt in de regioopens in new window
De toekomst vraagt om projectonderwijs. 'Het gaat verder dan alleen lessen volgen en stagelopen. Docenten geven samen met ondernemers les op locatie', vertelt Marinka Schotman, docent Sport en Bewegen bij het Deltion College.
10
mei
2016
(pdf)
Thamar Lambregtse samen met koningin Máxima op tvopens in new window
DRONTEN - Thamar Lambregtse is de afgelopen week in München geweest als onderdeel van een Nederlandse handelsmissie.
18
apr
2016
dedrontenaar.nl
Keuzedelen in BBL-opleidingenopens in new window
Keuzedelen zijn vanaf 1 augustus 2016 onderdeel van alle nieuwe mbo-opleidingen, dus ook van de BBL-opleidingen. Omdat bij een BBL-opleiding werken en leren voor een substantieel deel bij een leerbedrijf plaatsvindt, zorgt een aantal factoren – zoals de wensen van het leerbedrijf en de beperkt beschikbare tijd op school – voor minder bewegingsruimte dan bij BOL-opleidingen.
13
apr
2016
www.herzieningmbo.nl
Studenten bouwen dijkwoningen opens in new window
Deltion, deltaWonen en Bouwcombinatie Stadshagen en VOF Frankhuis begeleiden leerlingen bij de bouw van vier dijkwoningen in Zwolle.
13
apr
2016
www.bouwwereld.nl
Een huis bouwen op je zestiendeopens in new window
Wie via de Zwolse Twistvlietbrug Stadshagen binnen fietst, heeft ze vast weleens gezien: de jongens van het Deltion College met hun witte helmen en rode hesjes. In opdracht van de Bouwcombinatie Stadshagen bouwen ze, helemaal zelf, vier huurwoningen voor deltaWonen.
13
apr
2016
(pdf)
Leerlingen bouwen dijkwoningenopens in new window
Deltion, deltaWonen en Bouwcombinatie Stadshagen en VOF Frankhuis begeleiden leerlingen bij de bouw van vier dijkwoningen in Zwolle. Het is volgens hen de eerste keer dat leerlingen van een voltijd bouwopleiding zo intensief ingezet worden bij de bouw van nieuwbouwwoningen.
13
apr
2016
www.aannemervak.nl
Leerlingen bouwen dijkwoningen in Frankhuis opens in new window
Zwolle - Leerlingen van de beroepsopleidende bouwopleiding van het Deltion College gaan de komende maanden vier dijkwoningen bouwen in Frankhuis Noord te Zwolle. Nog niet eerder werden leerlingen van een voltijd bouwopleiding zo intensief ingezet bij de bouw van nieuwbouwwoningen.
13
apr
2016
www.weblogzwolle.nl
Leerlingen Bouwkunde bouwen vier dijkwoningen Frankhuisopens in new window
Leren bouwen in de praktijk 2.0; voor de bouwkunde studenten van Deltion College gaat dit letterlijk gebeuren. De studenten gaan de komende maanden bouwen aan vier dijkwoningen in Frankhuis. Bouwcombinatie Stadshagen en woningbouwcorporatie deltaWonen bieden zo de kans om jonge vakmensen goed op te leiden in de bouw.
13
apr
2016
www.stadshagennieuws.nl
Vier dijkwoningen Twistvlietbrugopens in new window
Het zal voorbijgangers al opgevallen zijn, er wordt gebouwd op de dijk voorbij de Twistvlietbrug
13
apr
2016
issuu.com
Primeur voor Deltion-leerlingen die Zwolse woningen gaan bouwenopens in new window
ZWOLLE - Eerstejaars bouwleerlingen van Deltion gaan vier complete dijkwoningen bouwen in Zwolle. Unieke aanpak om nieuwe vakmensen op te leiden.
13
apr
2016
www.ad.nl
Leerlingen bouwen vier dijkwoningenopens in new window
Leerlingen van het Zwolse Deltion College bouwen de komende maanden vier volledige woningen in de wijk Frankhuis Noord in Zwolle. Bouwcombinatie Stadshage (Heijmans, Dura Vermeer, BAM) begeleidt de leerlingen.
13
apr
2016
www.cobouw.nl
Uniek praktijkproject voor Zwolse bouwleerlingenopens in new window
Een uniek leerproject voor leerlingen in Zwolle. Leerlingen van de beroepsopleidende (BOL) opleiding niveau 2, 3 en 4 bouwen de komende maanden drie nieuwbouwwoningen in de Zwolse wijk Frankhuis-Noord.
13
apr
2016
(pdf)
Bouwpartijen investeren samen in de vakman van de toekomstopens in new window
ZWOLLE - Leerlingen van de beroepsopleidende opleiding niveau 2, 3 en 4 van het Deltion College bouwen de komende maanden vier woningen in Frankhuis Noord in Zwolle. Nog niet eerder werden leerlingen van een voltijd bouwopleiding zo intensief ingezet bij de bouw van nieuwbouwwoningen.
13
apr
2016
www.rtvzoo.nl
Landelijke primeur: Leerlingen Deltion College gaan huizen bouwen in Zwolleopens in new window
Veertien jonge mannen van de opleiding bouwkunde van het Zwolse Deltion College gaan een unieke uitdaging aan. Als eerste in Nederland gaan ze als voltijds leerlingen vier nieuwe huizen bouwen.
12
apr
2016
www.rtvoost.nl
Primeur voor Deltion-leerlingen die Zwolse woningen gaan bouwenopens in new window
ZWOLLE - Eerstejaars bouwleerlingen van Deltion gaan vier complete dijkwoningen bouwen in Zwolle. Unieke aanpak om nieuwe vakmensen op te leiden.
12
apr
2016
www.destentor.nl
Leerlingen Deltion College Zwolle op handelsmissie met Koningspaaropens in new window
Laura Faas en Thamar Lambregtse van het Deltion College uit Zwolle gaan deze week mee op handelsmissie met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima naar Duitsland.
11
apr
2016
www.rtvoost.nl
Flevolandse studenten mee op handelsmissie met koningspaaropens in new window
Lelystad / Dronten - Studenten Laura Faas (17) uit Lelystad en Thamar Lambregtse (18) uit Dronten gaan van 12 tot en met 14 april mee op handelsmissie met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima naar Duitsland.
07
apr
2016
www.flevopost.nl
Studentes mee op handelsmissie met koninklijk paaropens in new window
Twee Flevolandse studentes van 17 en 18 mogen volgende week mee op een handelsmissie naar Duitsland.
07
apr
2016
www.omroepflevoland.nl
Thamar Lambregtse gaat op reis met Willem - Alexander en Maximaopens in new window
De Drontenaar - De studente van het Deltion College in Zwolle won in maart een nationale vakwedstrijd voor MBO’ers.
07
apr
2016
dedrontenaar.nl
Film over de Zwolse Schaapskudde: een jaar lang gemekkeropens in new window
ZWOLLE - Wat gebeurt er als je de Zwolse schaapskudde een jaar lang volgt met de camera? Dat moet blijken op 31 maart, als studenten van Deltion hun film presenteren.
31
mrt
2016
www.destentor.nl
Presentatie de Zwolse Schaapskuddeopens in new window
ZWOLLE - In het Deltion Theater werd vanavond de film 'De Zwolse schaapskudde' gepresenteerd.
31
mrt
2016
www.rtvzoo.nl
Documentaire over de Zwolse schaapskuddeopens in new window
Zwolle-Studenten van de opleiding Audiovisueel Specialist trokken donderdagavond 31 maart hun mooiste pak aan voor de première van hun film over de Zwolse Schaapskudde. De Stentor
31
mrt
2016
(tif)
29 Nederlandse vakkampioenen gehuldigd in RAI Amsterdamopens in new window
Nederland is 29 jonge vakkampioenen rijker. 157 mbo’ers lieten hun beste vakwerk zien tijdens de finale van Skills Heroes, die van 17 t/m 19 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autoherstel en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Bron: Website Skills Heroes
21
mrt
2016
www.skillsheroes.nl
Een perfecte leerschoolopens in new window
Zwolse studenten Autotechniek doen bij Belgische oud-jeugdkampioen praktijkervaring op. De Stentor - 21 maart 2016
21
mrt
2016
(pdf)
Een perfecte leerschoolopens in new window
Zwolse studenten Autotechniek doen bij Belgische oud-jeugdkampioen praktijkervaring op. De Stentor - 21 maart 2016
21
mrt
2016
(pdf)
Boeingmotor nieuwste aanwinst luchtvaartopleiding Deltion Zwolleopens in new window
ZWOLLE - Het kostte de nodige moeite om het vier ton wegende gevaarte naar binnen te krijgen, maar het is gelukt. Het Deltion College is sinds dinsdag in het gelukkige bezit van een vliegtuigmotor van een Boeing 747.
01
mrt
2016
www.destentor.nl
Dikke Boeingmotor voor Deltionopens in new window
Je kruit 'm niet zo even naar binnen, het nieuwe studieobject van de studenten luchtvaarttechniek. Vier ton weegt de motor van Boeing 747 die gisteren het Deltion College werd ingetakeld.
01
mrt
2016
(tif)
Motor Boeing 747 Jumbojet voor Deltion College in Zwolleopens in new window
Een mooi nieuw sleutelproject voor de studenten Luchtvaarttechniek van het Deltion College in Zwolle.
01
mrt
2016
www.rtvoost.nl
Dagblad Trouw: Rekening houden met de verschillen m/vopens in new window
Vandaag presenteren ROA en het Centrum voor Brein & Leren hun onderzoeksrapport over de over de verschillende leerstijlen van jongens en meisjes in de Tweede Kamer. In het rapport 'De jongens tegen de meisjes' wordt Deltion geroemd om de omgang met de leerverschillen tussen jongens en meisjes. De school organiseert 'inspiratiesessies' die leraren bewust moeten maken van de verschillende leerstijlen. 'Het doel is dat jongens het beter gaan doen en de meisjes het goed blijven doen.'
10
feb
2016
(pdf)
Vakblad Profiel: Deltion experimenten onderwijstijd en ICT zijn inspectieproofopens in new window
Het Deltion College in Zwolle heeft in het schooljaar 2014-2015 een viertal e-learningmethodesbinnen het onderwijs toegepast en onderzocht in samenwerking met het lectoraat Onderwijskunde & ICT van Hogeschool Windesheim. Vier experimenten van leren met ICT en begeleide onderwijstijd, zoals online stagebegeleiding, lessen op afstand en blended learning. Leveren deze methodes een positieve bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs? Wat bieden ze de student en de leraar? En vallen ze onder de wettelijke eisen van begeleide onderwijstijd? Artikel door Caroline Klootwijk
18
jan
2016
(pdf)
Hunks uit de kleren voor asielhondenopens in new window
Stentor: - Twaalf 'leuke koppies en gespierde lijven' staan op de 'beestachtig lekkere'-kalender voor 2016. Met honden. Deze is gemaakt door vijf studenten van het Deltion College en vrijwilligers van Dierenasiel Zwolle. De opbrengst is bestemd voor het asiel.
19
nov
2015
www.destentor.nl
Vakblad Profiel: Masterstudie verrijkt het eigen vakopens in new window
Om zichzelf te blijven ontwikkelen, volgen veel mbo-docenten een masteropleiding. Voor het onderzoek dat ze daarvoor moeten doen, zoeken ze vaak aansluiting bij vragen die binnen de organisatie leven. Zo voorkomen ze dat de uitkomsten in een bureaula verdwijnen. Een masteronderzoek betekent een behoorlijke investering, maar geeft ook voldoening. Docent Carla Kok van het Deltion College: 'Je krijgt een bredere kijk op het onderwijs als geheel.' Artikel door José Vorstenbosch
17
nov
2015
(pdf)
Kennisnet: 'Je kunt niet klakkeloos één methode inzetten voor elke mbo-opleiding'opens in new window
De onderwijskwaliteit in het mbo neemt met ict niet af, soms wel toe. En studenten die ver weg wonen hoeven dankzij ict minder vaak te reizen. Tijdens Dé Onderwijsdagen presenteert Miranda Wichers Schreur-Kiewiet van het ROC Deltion College uit Zwolle de resultaten van een onderzoek naar eLearning. Ze geeft hier vast een voorproefje. Interview door Deirdre Enthoven
26
okt
2015
www.kennisnet.nl